Categories Editorial Opinii

Fericirea are chipul tau: ROMANIA!!!

Kris Richard vine din Statele Unite Ale Americii, este campion național en-titre cu CSM CSU Oradea și a devenit, în decembrie, cetățean român.

Kristopher Jameill Richard a rostit fără probleme jurămantul de credință și a devenit cetățean român. Are 30 de ani și 1,92 m, iar înaintea fiecărui meci nu se abate de un ritual care-i aduce noroc: ascultă, de ani buni, un calup cu cinci melodii preferate.

“Mă simt minunat, este o mare onoare pentru mine să fiu român. Sunt foarte recunoscător federației și tuturor celor implicați, le mulțumesc. Sunt recunoscător pentru faptul că am fost ales să devin cetățean român. La finalul carierei, îi voi putea povesti fiului meu că am jucat pentru echipa națională a Romaniei. E ceva de care eu și familia mea putem fi mândri și un pas mare pentru cariera mea. Vreau să câștig meciuri și să ajut echipa națională cât de mult pot”, dezvăluie Kris Richard, component al naționalei de baschet a României.

În vârstă de 30 de ani, Kris Richard a activat în ultimul an în România, pentru CSM CSU Oradea, echipă cu care a câștigat titlul național în ultimele două sezoane. Mâncarea românească l-a cucerit definitiv.

Kris și decizia care-i va schimba cariera și ne va ajuta, poate, să ne calificăm la EuroBasket
“A fost un șoc cultural când am venit din Texas la București, dar oamenii de aici m-au primit ca pe un membru al familiei. Mă simt minunat aici. În România, cel mai mult îmi place mâncarea. Papanașii sunt preferații mei”, cotinuă Kris Richard.

Debut în meciul România – Spania
Kris Richard va avea ocazia să debuteze la echipa națională chiar în meciul împotriva campioanei mondiale. România va întâlni Spania în preliminariile EuroBasket 2021. Meciul va avea loc la Cluj, pe 20 februarie 2020.

“Vom fi pregătiți pentru întâlnirea cu Spania, abia aștept. Va fi cel mai important meci din cariera mea”, continuă texanul.

Al treilea baschetbalist american naturalizat
Kris Richard nu este primul baschetbalist american naturalizat. Ashley Walker, în 2016, și Giordan Watson, în 2017, au primit și ei cetățenia română.

“Suntem foarte fericiți că îl avem pe Kris cu pașaport românesc și gata să joace pentru echipa națională. Pe lângă latura sportivă, ne interesează și latura umană, iar el și-a dorit să joace pentru România și asta nu poate decât să ne bucure și să ducă la rezultate foarte bune. El va fi trecut pe lista pentru calificările EuroBasket 2021. Kris va fi pe listele oficiale de joc, dar rămâne de văzut ce decizie va lua antrenorul la momentul respectiv”, punctează Horia Păun, președintele FR de Baschet.

Kris, alături de șeful FRB, fostul internațional. Horia Păun
Naționala de baschet a României face parte din grupa A a preliminariilor EuroBasket 2021, alături de Spania, Polonia și Israel. Primele două echipe din grupă vor obține calificarea la turneul final, care va avea loc în Germania, Georgia, Italia și Cehia.

Programul meciurilor din preliminariile EuroBasket 2021
România – Spania (20 februarie 2020)

Israel – România (23 februarie)

România – Polonia (27 noiembrie 2020)

Spania – România (30 noiembrie 2020)

România – Israel (18 februarie 2021)

Polonia – România (21 februarie 2021)

About Author