Categories Tenis

Neputincioasa. Irina Begu paraseste din primul tur AO

Irina Begu (105 WTA) nu a avut prea multe șanse în fața olandezei Kiki Bertens (foto, 10 WTA), cap de serie numărul 9, în runda inaugurală de la Australian Open. Românca a fost învinsă după o oră și 15 minute de joc, scor 6-1, 6-4.

Irina Begu a avut minge de break în chiar primul game al confruntării de pe Terenul 3, însă nu a reușit să o fructifice, iar jocul a curs apoi într-o singură direcție. La 3-0 pentru Bertens, românca a apărut pentru prima dată pe tabelă, după un game solid pe propriul serviciu, câștigat la 15.

A urmat însă încă o serie de trei game-uri la rând pentru olandeză, care a mai salvat o minge de break în ultimul game al primului set. A fost 6-1 pentru favorita 9 după doar 31 de minute de joc.

Irina a continuat forma slabă și în debutul actului secund, care a semănat oarecum cu cel din primul set. Bertens a condus cu 3-0, de data aceasta cu două break-uri, după ce Irina a irosit șansa de a se impune pe serviciul advers în al doilea game. A venit însă în cele din urmă break-ul și pentru Begu, după un game în care i-a cedat un singur punct olandezei.

Break-ul i-a oferit încredere Irinei, iar game-urile au început să se lege și de partea ei. La 4-3 pentru Kiki, jucătoarea noastră a avut șansa de a egala, însă a irosit mingea de break. Begu s-a apropiat apoi la 4-5, dar Bertens s-a impus la zero în ultimul game și a pus capăt partidei după o oră și 15 minute.

În turul al doilea, Kiki Bertens va evolua cu învingătoarea dintre Katerina Bondarenko (Ucraina, 535 WTA) și Arina Rodionova (Australia, 163 WTA), beneficiara unui wild card.

Begu va primi pentru participarea la simplu un premiu de 90.000 de dolari (61.700 de dolari americani) şi 10 puncte WTA.

About Author