Ceea ce a realizat Spania în doar 24 ore este de-a dreptul inuman. Și nu numai în sport, în general în orice activitate. În decurs de doar o zi și un pic, au disputat trei finale la jocuri de echipă. Două au câștigat și una au pierdut abia după loviturile de departajare.
De fapt nu a apierdut-o, a terminat-o la egalitate și diferența s-a făcut într-o modalitate prin care se aplică regulamentul. Și să începem cu începutul.
Timp de mai multe zile, Budapesta a gazduit Campionatele Europene de polo pentru băieți și fete, o întrecere extrem de populară în țara vecină. Spania a reușit sâmbătă să învingă în finală naționala Ungariei între-un meci arbitrat de orădeanul Adrian Alexandrescu.
Duminică, în ziua următoare, Spania a disputat finala Campionatului European de handbal masculin din Suedia. La capătul unui meci dramatic, decis în ultimul minut, ibericii au câștigat la o difereță de doar două goluri împotriva Croației.
A fost un meci incredibil în care spaniolii și-au apărat practic titlul.
Tot duminică, dar de astă dată la Budapesta, la masculin, Ungaria termina la egalitate după timpul regulamentar de joc, finala masculină la polo pe apă, binențeles cu Spania. Scor 9-9. Au urmat cinci aruncări de la 5 metri, dintre care ultima ratată de spanioli.
Maghiarii au obținut un nou titlul european cu multă șansă. Să nu creadă cineva că aceste rezultate vin așa, că Spania este Spania și că e normal.
În niciun caz. Ani de zile, sportivii din peninsulă au o strategie de pregătire, există investiții la nivelul guvernului în sportul de performanță și special la jocurile sportive.
Chiar și casa regală este implicată în activități sportive. Secretul este unul singur, MUNCA.
Când vom înțelege că fără muncă nu se poate vom putea vorbi despre viitor.
De asemenea, când vom înțelege că aceste investiții nu se fac de azi pe mâine, iar rezultatele apar peste noapte va fi și mai bine.
Am mai scris și mă repet, cuvântul performanță este greu, foarte greu de folosit în sportul bihorean. Mai bine îl ocolești, la fel ca și alte cuvinte ca și cum ar fi academie, strategie sau profesionism.
E greu de înțeles dar mai devreme sau mai târziu, fiecare iubitor al sportului va trebui să învețe că nu e așa simplu. Nici în sport, nici în dialog și nici în viață. De povești și povestitori suntem sătui, dar să luăm exemplul Spaniei, nu ar fi deloc un lucru rău. Doar că noi le știm pe toate și nu avem nevoie de sfatul nimănui.
Cine înțelege bine, cine se face că înțelege este depășit. Vorba românului, hai că merge și așa!!!