Categories Baschet

Efort colectiv laudabil pentru o victorie de moral

În cadrul rundei a 3-a din Top 6, CSM U Oradea a primit sâmbătă 1 februarie în Arena Antonio Alexe vizita celor de la Dinamo Știinaț București. Ceea ce părea un simplu galop de sănătate în favoarea gazdelor s-a transformat într-o dispută extrem de intensă.

Oradea a avut în cele din urmă câștig de cauză, cu scorul de 73 : 69 (12 : 21 18 : 9 23 : 27 20 : 12), dar este un semnal de alarmă că jucătorii nu sunt roboți, iar oboseala acumulată ar putea să le pună mari probleme pe viitor. Veniți din Israel, joi, fără a se putea recupera, bihorenii au început modest meciul, oaspeții au prins curaj și cu mult tupeu au tracut la cârma jocului. Cristian Achim și-a chemat elevii la bancă pentru a-i trezi, dar nu au avut energia necesară să facă fațăp unui ritm ridicat.

Abia din sfertul secund, lucrurile au început să se aseze, roș-albaștrii au dat bine din picioare, au ridicat nivelul apărării iar de aici s-a menținut un așa zis echilibru.

Gazdele își intră practic în atribuțiuni și încep să treacă la cîrma partidei. Dinamo nu renunță la luptă, și sunt mereu în spatele campioanei. Disputa devine extrem de intensă, cu o formația organizatoare care printr-un plus la capitolul experiență menține lucrurile sub control.

În cele din urmă, victoria este siguirată dar este extrem de important modul cum vor gestiona situația în această săptămână, cu deplasarea în Belarus și recuperarea pentru întâlnirea din Cupa României.

Cele două combatante vor fi din nou față în față, duminică 9 februarie la Cluj-Napoca într-un meci de totul sau nimic, adică de a juca sau nu în ultimul act al întrecerii, câștigătoarea jucând marea finală.

Cei ami buni marcatori ai meciului au fost Zekovic 17 puncte, Richard 14 de la învingători, respectiv Milutinovic 18, Cane 15.

About Author