Categories Handbal

Corona virusul schimbă naționalele prezente la turneul preolimpic

Federaţia Internaţională de Handbal a anunţat o nouă modificare în distribuţia turneelor preolimpice de la feminin, care pun la bătaie câte două bilete pentru Tokyo 2020. China a decis să renunţe la participare, din cauza ameninţării reprezentate de Coronavirus, declanţând un întreg efect de domino.

În aceste condiţii, deşi ne aflăm cu o lună şi jumătate înainte de meciurile decisive pentru prezenţa la Jocurile Olimpice, naţinala României ştie doar când (20-22 martie) şi unde va juca (la Pogdorica, în Muntenegru). China fusese repartizată în turneul preolimpic din Ungaria, alături de Rusia, Serbia şi ţara gazdă.

Pe locul Chinei a promovat însă automat naţionala din Kazahstan – următoarea echipă asiatică din punct de vedere valoric.

Kazahstan ajunsese provizoriu în distribuţia celui de-al treilea turneu preolimpic, alături de Norvegia, Muntenegru şi România, după retragerea Coreei de Nord.

O decizie finală va fi luată în următoarele zile de către forul internaţional în ceea ce priveşte a patra echipă din grupa României. În acest moment, Federaţia Română de Handbal, anunţă, pe site-ul oficial, că Hong Kong ar fi prima opţiune de a înlocui Kazahstan-ul.

Hong Kong ar urma să fie o variantă de agreat pentru România, întrucât, în primele ore după retragerea Coreei de Nord, s-a vorbit insistent despre posibilitatea ca în grupa României să ajungă o patra echipă europeană, titrată, care ratase şansa de a lupta pentru un loc la Tokyo, în baza unui wildcard (în pole-position fiind Germania sau Norvegia).

Naţionala feminină de handbal a României va fi condusă de pe bancă la turneul preolimpic din Muntenegru de Bogdan Burcea (47 ani).

Sportul mondial este din ce în ce mai afectat de epidemia de Coronavirus din China.

About Author