Categories Tenis

Patru turnee WTA in Romania, din 2021

După ce a rămas fără competiția ATP, București nu va mai avea nici turneul WTA începând din acest an, a aflat FANATIK în exclusivitate. De asemenea, surse din cadrul Federației Române de Tenis susțin că vor fi totuși 4 competiții mai mici, de 125.000, începând din 2021.

București nu mai are turneu WTA în 2020! Schimbări mari în tenis: 4 competiții de 125.000 de euro în România
Capitala a rămas fără ATP Bucharest Open în 2016, din cauza problemelor de la arenele BNR, iar din acest an va rămâne și fără competiția feminină, pe care a câștigat-o și Simona Halep în două ocazii.

Deținătorul licenței, ungurul Jeno Marky, nu va mai aduce turneul WTA în București nici măcar în acest an, chiar dacă pe site-ul WTA arată că se va desfășura în continuare în capitală.

În acest moment, din cauza unor probleme financiare la Federația Română de Tenis și a unor conturi blocate, sunt șanse zero ca turneul să se mai desfășoare din București.

Este o practică comună ca o competiție să fie trecută în calendarul WTA, încă de dinainte de startul sezonului, chiar dacă există posibilități să nu se desfășoare în acel oraș.

În acest moment, Jeno Marky caută alte soluții pentru mutarea turneului WTA, dar este 100% sigur că nu se va desfășura la București. Sunt șanse mici să se dispute la Budapesta, fiind disensiuni și în Ungaria în acest moment.

Turneul de la București a avut prima ediție în 2014, câștigată de Simona Halep. De asemenea, a doua jucătoare a lumii s-a mai impus la WTA Bucharest Open și în 2016.

4 turnee de 125.000 de euro în România!

Orașele alese de Federație vor fi București, Cluj-Napoca, unde se și desfășoară cele mai importante competiții din tenis, inclusiv Fed Cup în acest weekend, dar și Constanța și Iași. FRT a ales aceste orașe unde există foarte mulți fani ai tenisului.

Cum am precizat mai sus, vor fi 4 turnee, două de fete și, de asemenea, două și pentru circuitul ATP, acolo unde nu mai avem o competiție din 2016.

About Author