Categories Baschet

Campioana depășită clar în finala Cupei României!!!

Campioana României la baschet masculin și anume CSM U Oradea nu a avut nicio șansă să se impună în finala Cupei României disputată luni 10 februarie în Sala Horia Demian din Cluj, în fața celor de la U BT.

Gazdele întrecerii au reputat o victorie fără probleme cu scorul de 68-61 (23-12, 11-17, 25-12, 9-20). Datele probleme au fost unele mai speciale, organizatorii care au licitat suma de 100 000 de ron pentru organizare au avut toate atuurile pentru a sărbători acest eveniment, în timp ce bihorenii fără aportul a doi jucători importanți, Nicolescu și Valeika, ambii cu probleme medicale au fost o pradă ușoară.

Despre joc nu se pot spune pra mult, clujenii au condus pe durata celor 40 minute la diferențe de scor liniștitoare, abia din minutul 34 Oradea a început cu un presing agresiv și au revenit pe tabelă, dar deja era mult prea târziu.

U BT a avut mereu inițiativa iar Planinic sau Richard II au avut o viteză în plus față de orice orădean. Baschetbaliștii din munciipiul de pe Crișul Repede nu s-au apropiat la mai puțin de patru puncte de adversar iaracest aspect a fost decisiv.

Este adevărat însă că unele decizii ale arbitrilor în anumite momente de joc au dezavantajat clar campioana, dar în niciun caz nu se poate da vina pe arbitrii că s-a pierdut meciul. Oradea acuza o anumită stare de oboseală, avea clar lipsă de prospețime și dinamică iar aici s-afăcut diferența. Cei mai buni marcatori ai întâlnirii au fost Paninic 17 puncte, Richard II 16, Johnson 11 de la învingători, respectiv Richard 16, Zekovic și Markovic câte 12 fiecare de la învinși. Numai cei care nu doresc să nu recunoască faptul că luni seara Clujlul a fost mult peste Oradea la toate capitolele iar dacă căutăm scuze puerile și nu vedem realitatea practic ne furăm singuri căciula. Din păcate pentru roș-albaștrii este a patra finală pierdută de echipa locală iar acest aspect trebuie să de-a de gândit, oare de ce un turneu final nu poate fi gestionat mult mai eficient.

U BT are un sezon foarte bun cu calificare mai departe în Cupele Europene, cu un trofeu deja adjudecat și cu investiții masive în baschetul la nivel de seniori. Aici de fapt alb-negrii sunt mult peste adversarii interni iar când vom înțelege că va trebui să ținem pasul cu ei, atunci vom putea emite și pretenții.

Deocamdată, Oradea a pierdut o bătălie, un trofeu dar nu războiul, trebuie să fim mult mai atenți în campionat unde lucrurile pot fi schimbate.

About Author