Un test care vine într-un moment optim

CSM Oradea primește vizita echipei Circolo Canottieri Ortigia, din Italia, în prima manșă a semifinalelor LEN EuroCup. Partida se va desfășura sâmbătă, ora 18:00, la bazinul olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea.

CSM-ul reia parcursul european după o aventură impresionantă în Champions League, acolo unde a avansat până în turul al 3-lea sde calificare. Apoi, orădenii au jucat în sferturile de finală ale LEN EuroCup, unde au depășit pe CN Mataro (Spania) cu scorul general de 20-19.

În schimb, Ortigia a accesat LEN EuroCup din primul tur de calificare și a trecut în ordine de Apoel Nicoasi (Cipru), Montpellier (Franța) și Partizan Belgrad (Serbia), respectiv în turul al 2-lea, unde a depășit pe Sibenik (Croația), Mediterrani (Spania) și MVLC Miskolc (Ungaria). În sferturile de finală, formația italiană a depășit pe NC Vouliagmeni (Grecia).

Club fondat în anul 1928, CC Ortigia evoluează în primul eșalon al Italiei, acolo unde se situează pe locul al 3-lea în clasamentul la zi. Echipa este antrenată de Stefano Piccardo. Ortigia are în componență un jucător muntenegrean, ceilalți fiind autohtoni. În sezonul 2018/19, Ortigia a ocupat locul 5 în redutabilul campionat al Italiei.

Înaintea venirii la Oradea, CC Ortigia va mai disputa un meci în competiția internă. Este vorba despre confruntarea cu Sport Management, ocupante locului 4 în clasamentul la zi din Seria A1.

Manșa a 2-a a dublei dintre CSM Oradea și CC Ortigia se va desfășura pe data de 4 martie anul curent, în Italia.

About Author