Categories Fotbal

CFR-ul termină doar la egalitate cu Sevilla

Campioana României a ajuns pentru a doua oară în primăvara europeană și se vor duela cu deținătoarea recordului de trofee în competiția continentală.

Deși e cea mai slab clasată în ierarhia UEFA dintre echipele calificate în șaisprezecimi, CFR Cluj încearcă o nouă minune. “Feroviarii” se duelează cu Sevilla, una dintre favoritele la câștigarea competiției și, totodată, cea mai titrată echipă din istoria Europa League. Cu toate acestea, campioana României a demonstrat în actuala stagiune că poate evolua în compania echipelor mari, iar victoriile cu Lazio, Celtic și Rennes sunt dovada.

Clasați pe locul al cincilea în La Liga, andaluzii nu trec prin cea mai bună perioadă a sezonului. În ultimele cinci jocuri de campionat, Sevilla s-a impus o singură dată, a reușit două remize și a suferit două înfrângeri. În plus, echipa lui Julen Lopetegui a fost eliminată prematur și din Cupa Spaniei, de către Mirandes, formație din liga secundă spaniolă.

După o primă repriză albă, gazdele au avut noroc la diagonala lui Deac pentru Traore. Un jucător advers a lovit balonul cu mâna în propriul careu, lovitura de la 11 metri fiind corect acordată.

Același Ciprian Deac a reușit transformarea și din minutul 56 scorul devenea 1-0. Din păcate pentru ei, în minutul 81 andaluzzi au restabilit egalitatea, Neyri fiind autorul golului.

Așa s-a scris istoria unui meci nu foarte spactaculos dar dârz disputat între două echipe bune care au încercat să se anihileze repriproc.

Acum realistic vorbind, elevii lui Dan Petrescu au șanse destul de mici de calificare, ei fiind obligați să înscrie în deplasare pentru a spera la o calificare miraculoasă mai departe, în Europa League.

About Author