Categories Fotbal

Naționala olimpică va participa la turneul de la Toulon

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, miercuri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv, că echipa naţională de tineret va participa la un turneu în Franţa, în perioada 1-14 iunie, obiectivul formaţiei conduse la JO de la Tokyo de către selecţionerul echipei de seniori, Mirel Rădoi, fiind câştigarea unei medalii olimpice.

„Cel mai important subiect discutat la Comitetul Executiv ţine de prezenţa la Jocurile Olimpice şi după cum ştiţi vrem să oferim posibilitatea jucătorilor mai tineri să aibă o rampă de lansare. Tratăm cu toată seriozitatea această perioadă de pregătire şi am luat decizia la nivel de Comitet Executiv să participăm la cel mai important turneu preolimpic care va avea loc în perioada 1-14 iunie în Franţa, la Toulon. Este cel mai prestigios turneu preolimpic care se organizează înaintea fiecărei ediţii a Jocurilor Olimpice şi anul acesta vor participa 12 echipe. În afară de România au mai confirmat prezenţa până acum Anglia, Franţa şi Japonia şi se aşteaptă confirmări în zilele următoare de la Brazilia, Argentina şi cred că inclusiv de la Cote d’Ivoire. În primul rând trebuie să ne pregătim să avem o echipă competitivă care să îşi îndeplinească obiectivul, de a obţine o medalie la Jocurile Olimpice. Acesta este obiectivul acestui turneu preolimpic, mai ales că în perioada următoare vor urma foarte multe discuţii cu cluburile, astfel încât să ne asigurăm pe ce jucători ne bazăm pentru prezenţa la Olimpiadă. Pentru că este o provocare, vom fi în plin campionat, unele dintre echipe vor avea meciuri europene şi atunci va trebui să avem un dialog cu aceste cluburi, să ne asigurăm că vom avea capacitatea de a avea o echipă competitivă. Dacă am aşteptat 56 de ani să ne prezentăm la Jocurile Olimpice vom ieşi din Jocurile Olimpice onorabil”, a declarat Burleanu la finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF.

Preşedintele FRF a anunţat că o delegaţie a UEFA va inspecta terenul din Reykjavik pe care se va disputa barajul de calificare la EURO 2020: „În ceea ce priveşte situaţia din Islanda, am fost informaţi că la sfârşitul acestei luni vom avea o delegaţie UEFA care se va deplasa la Reykjavik pentru a analiza la faţa locului care este stadiul intervenţiilor făcute de islandezi. Şi apoi vom primi şi noi raportul reprezentanţilor UEFA. Şi vom avea şi noi un coleg care se va deplasa acolo”.

Burleanu a afirmat că UEFA va suplimenta bugetul alocat FRF în ceea ce priveşte distribuirea unor sume de bani către grupările de Liga I care nu participă în cupele europene.

„Am cerut şi am primit de la UEFA o suplimentare a bugetului pentru plăţile de solidaritate pentru cluburile care nu participă în competiţiile europene, de peste 500.000 de euro. Deci vorbim în momentul de faţă de o sumă pe care o avem la dispoziţie de peste 1,3 milioane de euro, care se va duce cu precădere către investiţii la nivel de copii şi juniori. Aceste sume se vor împărţi cluburilor de prima ligă urmând ca din sezonul următor toate cluburile cu cele mai bune 20 de academii din România să împartă o sumă care cu siguranţă va creşte de la an la an”, a mai spus Burleanu.

În cadrul aceleiaşi şedinţe s-a decis introducerea sistemului de monitorizare financiară şi la nivelul Ligii a II-a: „Al doilea proiect se referă la cluburile de Liga a II-a, după ce acum doi ani am decis introducerea sistemului de monitorizare financiară la nivelul Ligii I, astfel încât cluburile să treacă prin acest filtru de control financiar de două ori pe an. Acum a venit rândul, după ce am testat un an de zile acest sistem, să mergem mai departe, iar începând din acest sezon cluburile care au datorii către angajaţi, cluburi sau bugetul de stat, să nu mai poată să primească licenţa de liga a doua. Obiectivul federaţiei este să putem să contribuim prin diferite reglementări să creştem stabilitatea financiară a ligii secunde şi să contribuim la o întărire a competiţiei”.

About Author