Categories Polo

Orădenii, depășiți clar de miza jocului!!!

Deși veneau cu un moral bun după câștigarea Cupei României chiar în capitală în bazinul Stelei, vicecampionii României la polo pe apă și anume CSM Oradea a avut o evoluție dezamgitoare.

Sâmbătă 22 februarie, în cadrul semifinalelor LEN Cup, bihorenii au primit în Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu vizita celor de la rimește vizita echipei Circolo Canottieri Ortigia, din Italia, în prima manșă.

Din păcate pentru ei, roș-albaștrii au fost depășiți clar de mult mai valoroșii adversari cu scorul de 10-4 (1-1, 4-1, 4-1, 1-1).

Au condus cu scorul de 1-0, au beneficiat de o lovitură de la cinci metri irosită iar după aceea italienii și-au arătat clasa superioră. După primele opt minute, parcă nimic nu a mai funcționat în jocul localniclor, care se pripeau la fiecare atac, dar care au greșit exagerat de mult.

Greșeli individuale pe care antrenorii nu le pot corecta în timpul unui meci, iar atunci când s-au aflat la finalizare au fost foarte neinspirați și au ales cele mai complicate soluții.

Rezultatul, o înfrângere mai mult decât clară în fața unui adversar net superior la toate capitolele.

Cu singuaranță că pentru retur, orice om normal la cap nu ar mai putea măcar spera la o calificare, iar o prestație pozitivă în deplasare ar mai putea schimba în bine fața polo-ului din țara noastră.

Pentru prima dată după o perioadă lungă de timp, bazinul din Oradea a fost luat cu asalt de numeroși susținători ai polo-ului sau ai sportului, care au fost dezamăgiți de acest rezultat. Dra pozitiv rămâne faptul că lumea vine din nou la sport.

Trebuie subliniat totodată, că echipa mai valoroasă, în speță cea italiană va ajunge în ultimul act al unei întreceri europene.

About Author