Cupa Bihorului la box se reia după o pauză de 7 ani

În cursul dimineții de luni 24 februarie la sediul CS Crișul din Oradea a avut loc o conferință de presă având ca temă principală boxul. Au fost prezenți Ionel Bungău director al CS Crișul, Mihai Mikloș antrenorul secției și Mariana Mihuța mama unuia dintre pugiliști.

Așadar duminică 1 martie de la ora 13,00 în sala de jocuri sportive a Liceului Don Orione din Oradea va avea loc o nouă ediție a Cupei Bihorului la box. Este ediția a VIII-a în condițiile în care întrecerea a fost întreruptă mai mult timp din lipsă de fonduri sau datorită faptului că sportivii de la CS Crișul nu aveau valoarea necesară să participe la un astfel de eveniment.

Prima ediţie a avut loc în 2007, dar după 7 ani consecutivi în care s-a desfăşurat, întrecerea a luat o „pauză” din motivele expuse mai sus.

Gala de box va debuta cu un program de dansuri populare susţinute de micii artişti ai Ansamblului Armonia de la Palatul Copiilor Oradea. Succesul organizatoric al Gongului Orădean a făcut ca peste 100 de pugilişti de la mai multe cluburi din ţară şi nu numai să-şi dorească să participe la Cupa Bihorul.

Competiţia, organizată pentru toate categoriile de vârstă (copii, cadeţi, juniori, tineret şi seniori), va fi de un nivel ridicat, mai mulţi campioni naţionali anunţându-şi prezenţa.

Cluburi participante: LPS Banatul, Univers Cluj, Universitatea Cluj, CSM Zalău, Voinţa Satu Mare, Ruben Stoia Arad, CSM Timişoara, Dacia Orăştie, CSM Reşiţa, Gym Mar Stron Oradea, Mănuşa de Aur Holod, cluburi din Ungaria, din Serbia şi, evident, Crişul Oradea care va fi reprezentat de către Cristian Toromba şi Andrei Marta (copii), Rareş Marta, Sinko Cristina şi George Sabo Ilisie (cadeţi), Daniel Mihuţa (junior), Bogdan Soanea şi Adrian Maxim (seniori).

About Author