Categories Fotbal

Barajul fără spectatori. Decizia nu este definitivă!!!

Federația Română de Fotbal a anunțat vineri că meciul dintre Islanda și România din semifinalele barajului pentru Euro 2020 se va disputa fără spectatori, la Reykjavik. Rămâne de văzut dacă partida va avea sau nu loc la data stabilită – 26 martie.

Ce spune FRF

„Având în vedere decizia luată azi de Guvernul Islandez, conform căreia numărul maxim de participanți la un eveniment este de 100 de persoane, Federația Islandeză de Fotbal a anunțat astăzi că partida Islanda – România se va desfășura cu porțile închise” – se precizează pe frf.ro.

Cum își vor primi suporterii banii înapoi

„Meciul e programat pe 26 martie, pe stadionul Laugardalsvöllur din Reykjavik. Suporterilor români care deja și-au achiziționat bilete la acest joc le va fi restituită contravaloarea acestora astfel:

Până marți, 17 martie 2020, fiecare cumpărător va primi un email de informare pentru returnarea sumei aferente comenzilor de bilete;

În interiorul mesajului va fi disponibil un formular de retur care trebuie completat și trimis la adresa info@bilete.ro.

Cererea de returnare va fi procesată în termen de 30 zile lucrătoare, de la primirea solicitării la adresa info@bilete.ro. Apoi, începând cu data de 20 martie, se va restitui contravaloarea biletelor (fără taxele de procesare sau cele de transfer bancar, conform condițiile de vânzare ale bilete.frf.ro și bilete.ro) în contul completat în formularul de retur.

Transferurile bancare se vor face în ordinea solicitărilor cu formularele de retur completate corect.

Mai multe detalii pot fi solicitate la adresa de e-mail info@bilete.ro”, se mai arată în comunicatul postat de FRF.

Cum arată duelurile din play-off-ul Ligii Națiunilor:

Divizia A / Islanda – România şi Bulgaria – Ungaria
Divizia B / Bosnia-Herţegovina – Irlanda de Nord şi Slovacia – Irlanda
Divizia C / Scoţia – Israel şi Norvegia – Serbia
Divizia D / Georgia – Belarus şi Macedonia de Nord – Kosovo.

Semifinale: Islanda/România – Bulgaria/Ungaria (31 martie)

Euro 2020, date de ținut minte
26 martie 2020 – Vor avea loc semifinalele din play-off-ul din Liga Națiunilor.
31 martie 2020 – Vor avea loc finalele din play-off-ul din Liga Națiunilor.
12 iunie – 12 iulie 2020 – În această perioadă va avea loc Euro 2020, marea finală urmând să aibă loc pe Wembley, din Londra.
Cum a arătat echipa Islandei la ultimul meci din preliminariile pentru Euro 2020 (2-1 pe terenul Moldovei):
Halldorsson – Palsson, R. Sigurdsson, Ingason, Skulason – Sigurdsson, G. Sigurdsson (cpt), B. Bjarnason, Sigurdsson – Sighthorsson, Bodvarsson (4-4-2).

Unde evoluează cei mai importanți jucători ai Islandei:

Hördur Magnússon – TSKA Moscova
Sverrir Ingi Ingason – PAOK
Ragnar Sigurdsson – FK Rostov
Hólmar Örn Eyjólfsson – Levski Sofia
Jon Gudni Fjóluson – FK Krasnodar
Hjörtur Hermannsson – Brondby
Arnór Ingvi Traustason – Malmo
Gylfi Sigurdsson – Everton
Arnór Sigurdsson – TSKA Moscova.

Cine este Islanda
Nordici pe val. Ascensiunea fără precedent în istoria fotbalului islandez are ca reper sferturile de finală la Euro 2016 și faza grupelor la Mondialul din 2018. Sunt singurele turnee finale la care Islanda s-a calificat. În preliminariile Euro 2020, au ratat calificarea din grupa cu Franța și Turcia. Asta deși au făcut 2-1 acasă și 0-0 la Istanbul cu turcii! Pasul greșit a fost un 2-4 cu Albania în deplasare. Cu francezii au pierdut 0-4 pe teren advers și 0-1 la Rejkjavik.
Redutabili pe teren propriu. Joacă acasă pe Laugardalsvollur din Rejkjavik, arenă cu 15.000 de locuri. În aceste preliminarii Euro 2020, doar Franța i-a învins pe teren propriu, dar au pierdut ambele meciuri acasă din Liga Națiunilor, cu Belgia și Elveția. În drumul spre CM 2018 au învins pe linie acasă, pe Croația, Ucraina, Kosovo, Finlanda și Turcia!
Vikingi veterani. Lotul este un mix între jucători din Grecia, Rusia, Belgia și campionatele scandinave, alături de vedetele Sigurdsson și Finnbogason. Primul joacă pentru Everton și e cotat la 35 milioane euro, al doilea e vârf și activează în Bundesliga pentru Augsburg. Experiența domină, având 13 jucători care au împlinit 29 de ani la ultima acțiune!
Specialist nordic. Selecționerul Islandei este suedezul Erik Hamren (62 ani), din 2018 în funcție, după un mandat 2009-2016 ca selecționer al Suediei. În această postura a dus Suedia la Euro 2012 și Euro 2016, de fiecare dată oprindu-se în faza grupelor. La nivel de club, a fost campion în Danemarca (2008) cu Aalborg și Norvegia (2009, 2010) cu Rosenborg.
Singurele dueluri cu Islanda au avut loc după 1990. Este vorba de o “dublă” în preliminariile CM 1998, a fost 4-0 în fiecare dintre partide pentru tricolori, într-o perioadă când nordicii nu reprezentau prea mult în fotbalul european.
Cel mai important rezultat al Islandei a fost reușit la Euro 2016, atunci când naționala nordică a ajuns până în sferturile competiției (2-5 cu Franța). În optimi, Islanda a trecut de Anglia, scor 2-1.

About Author