Categories Fotbal

UEFA a decis: Campionatul European de fotbal a fost amânat

Confirmarea oficială a venit: UEFA a luat marți decizia de a amâna Euro 2020 din cauza pandemiei de coronavirus. Hotărârea forului european nu a reprezentat o surpriză aproape pentru nimeni, fiind tot mai multe voci care spuneau că Euro nu are cum să se dispute în condiții de siguranță în vara acestui an.

Confirmarea anulării Euro 2020 a venit din partea Federației de Fotbal din Norvegia, pe contul oficial de Twitter.

UEFA a precizat și când va avea loc Euro: între aceleași date (12 iunie – 12 iulie) dar anul viitor – 2021.

Decizia forului european a fost luată după o video conferință la care au luat parte cele 55 de federații de fotbal afiliate.
Ce se va întâmpla cu Champions League și Europa League
Aleksander Ceferin, președintele UEFA, și Theodore Theodoridis, secretarul general al forului, au anunțat suspendarea Champions League și Europa League până când Covid-19 va ajunge într-o fază descendentă. Imediat ce condițiile o vor permite, cele două competiții vor fi reluate.

Miza cea mare pentru acest final de sezon este încheierea în condiții bune a Champions League, Europa League și a tuturor campionatelor naționale. Euro va fi strecurat anul viitor, calendarul lui 2021 anunțându-se unul încărcat (cu preliminariile CM din 2022, cu semifinalele și finalele din Liga Națiunilor).
Barajul cu Islanda
Rămâne de văzut când va fi programat meciul României cu Islanda, din semifinalele play-off-ului din Liga Națiunilor. Acesta era programat la Reykjavik, în data de 26 martie.
Când vor avea loc finalele Champions League și Europa League
Alte decizii luate de forul european sunt cele reprezentate de datele la care ar trebui să se dispute finalele Champions League și Europa League.

Astfel, finala Ligii Campionilor ar urma să aibă loc pe 27 iunie, la Istanbul, iar ultimul act din Europa League trei zile mai devreme, pe 24 iunie, la Gdansk.

About Author