Categories Fotbal

112.000 bilete vândute la un așa zis meci de fotbal!!!

Lokomotive Leipzig, echipă din liga a patra germană, a reuşit o lovitură importantă în lupta pentru salvarea clubului dintr-o situaţie financiară dificilă cauzată de pandemia de coronavirus.

Fondat în urmă cu 126 de ani, Lokomotiv Leipzig a fost un club emblematic al Germaniei antebelice şi a fostei RDG, în palmaresul grupării figurând o finală a Cupei Cupelor, pierdută în 1987, scor 0-1, în faţa formaţiei Ajax Amsterdam, din care făceau atunci parte, printre alţii, Marco Van Basten, Frank Rikaard, Dennis Bergkamp, Aaron Winter, Jan Wouters şi John Van’t Schip, iar antrenor era Johan Cruyff.

De asemenea, echipa a mai cucerit de trei ori titlul în Germania, fiind prima campioană a ţării, în 1903, ca VfB Leipzig. Al doilea trofeu a venit în 1906, iar ultimul titlu de campioană a Germaniei l-a obţinut în 1913, apoi a mai câştigat o dată cupa, în 1936, precum şi Cupa RDG de patru ori.

După reunificarea Germaniei, Lokomotive Leipzig a rezistat numai un sezon în Bundesliga, apoi a alunecat către ligile inferioare.

Acum, izbucnirea pandemiei de coronavirus şi oprirea tuturor competiţiilor au provocat un serios impact financiar asupra clubului. Însă o idee inedită ar putea să ajute gruparea din Leipzig să-şi mai echilibreze bugetul în această perioadă.

Lokomotive Leipzig a pus în vânzare cu un euro bucata bilete la un meci programat la 8 mai. Nici adversarul, nici dacă se va putea juca fotbal la acea dată nu sunt cunoscute, însă fanii au răspuns apelului clubului şi au cumpărat 112.000 de bilete.

Obiectivul este de a vine 120.000 de bilete, acelaşi număr de tichete vândute în 1987, la meciul de acasă cu Bordeaux, din semifinalele Cupei Cupelor (pierdut cu 0-1, după 1-0 în tur, calificarea fiind obţinută la loviturile de departajare).

Asistenţa record din acest sezon pe Bruno Plache Stadion (10.000 de locuri) a fost de 4,498 de spectatori, la meciul cu Energie Cottbus. În medie, Lokomotive Leipzig vinde bilete de 30.000 de euro la meciurile de acasă.

Un purtător de cuvânt al clubului a declarat pentru BBC că planul pentru 8 mai rămâne secret.

„Va fi un stream live de pe stadion, reflectoarele vor fi pornite, iar comentatorii noştri radio de pe internet vor lucra la meci. Nu vă pot spune mai multe în acest moment. Banii vor fi folosiţi pentru a menţine clubul în funcţiune. Avem 300 de jucători tineri, trebuie să plătim staff-ul şi să avem grijă de infrastructura clubului”, a spus el.

About Author