Categories Baschet

FR Baschet în imposibilitatea de a mai relua competiția

Preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Horia Păun, a declarat, joi 9 aprilie, că este foarte greu de crezut că se vor mai putea relua competiţiile interne de baschet, întrerupte la 12 martie, având în vedere că nimeni nu poate estima cât va dura pandemia de coronavirus.

Oficialul FRB a participat, joi, la o videoconferinţă alături de reprezentanţii cluburilor din Liga Naţională de baschet feminin în vederea identificării problemelor cu care se confruntă pe perioada suspendării competiţiilor.

„Am avut astăzi o discuţie cu reprezentanţii cluburilor din Liga Naţională feminină pentru că doream să cunoaştem problemele cu care se confruntă fiecare în această perioadă în care competiţiile şi antrenamentele sunt suspendate. Discuţia a mers cel mai mult în direcţia continuării sau nu a actualului sezon competiţional şi în mare parte cluburile par să fie de acord cu încheierea. Asta pentru că deja a trecut o lună şi încă nu ştim cât va mai dura starea de urgenţă. E foarte, foarte greu de crezut că vom putea relua competiţiile din acest sezon pentru că sportivii au nevoie de continuitate pentru a performa. Însă acum ei nu fac antrenamente decât acasă. Vom vedea, urmează să discutăm cu toată lumea şi să luăm o decizie”, a spus Păun.

„Cluburile nu au semnalat probleme financiare, însă, cu siguranţă fiecare trece printr-o perioadă dificilă. Din păcate există această incertitudine şi nu se poate previziona nimic. Sunt unele probleme legate de jucătoarele străine din campionatul nostru. Am fost informat că o jucătoare cu paşaport cipriot nu a putut părăsi România, aşa că a rămas în ţară. Iar alte trei jucătoare din Statele Unite au decis în cele din urmă să nu mai plece acasă şi să rămână în România pe perioada pandemiei”, a adăugat preşedintele.

Ţinând cont de starea de urgenţă cauzată de pandemia de coronavirus, la iniţiativa preşedintelui Horia Păun, conducerea FRB a iniţiat în această perioadă o serie de întâlniri online, în regim de videoconferinţă, cu majoritatea participanţilor la activitatea baschetbalistică din România.

După întâlnirile dedicate structurilor sportive cu activitate de juniori, joi a avut loc o videoconferinţă cu reprezentanţii cluburilor din Liga Naţională de baschet feminin, iar vineri este programată una cu oficialii grupărilor din Liga Naţională de baschet masculin.

La 12 martie, toate competiţiile de baschet din România au fost suspendate până la 31 martie de Federaţia Română de Baschet ca urmare a pandemiei de COVID-19. Ulterior, FRB a prelungit suspendarea meciurilor de baschet de pe teritoriul României până la încheierea stării de urgenţă.

About Author