Bazinul Olimpic va suferi un amplu proces de modernizare

De câteva zile Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea a intrat într-un amplu proces de refacere. Este vorba de același aspect dar cu totul o altă stare. Primăria Oradea prin CS Municipal și Administrația Domeniului Public vor investi o sumă imensă, cu șapte cifre în euro în refacerea totală a bazinului. Licitația a avut loc în urmă cu mai mult timp, iar o firmă în domeniu, din Cluj-Napoca a reușit să câștige și va avea termen 8 luni să finalizeze lucrarea.
Nu va fi deloc ușor, administratorul firmei respective având deja unele probleme cu achiziția noilor materiale necesare refacerii în condițiile în care acestea au fost comandate în afara țării și transportul a întâmpinat unele dificultăți.
De asemenea angajații trebuiesc să se mute pentru cel puțin opt luni de zile în municipiul Oradea ceea ce nu este tocmai la îndemâna oricui.
Trebuie precizat faptul că va fi o renovare completă de la acoperiș și până la ușa principală, toate dar absolut toate părțile bazinului urmând a fi modernizate unde este cazul, sau înlocuite. S-a întocmit un proces verbal de predare primire în care administratorul clujean s-a trecut șef peste bazin iar lucrările vor începe în cel mai scurt timp posibil.
Secția de polo pe apă a CSM Oradea, secția de înot a celor de la CS Crișul Oradea și numeroșii abonați care mergeau zilnic la înotvor fi afectați direct, varianta bazinuliui Crișul fiind una de rezervă, dar și aceasta va fi suprasolicitată.

Dacă tot veni vorba, CS Crișul Oradea care avea sediul chiar în incinta Bazinului Olimpic Ioan Alexandrescu va avea unele dificultăți.
În primul rând va trebui să se mute pentru cel puțin opt luni într-o altă locație, va trebui să mențină același număr de telefon și fax pentru a rămâne ancorați în dialogul permanent cu federațiile de care aparțin secțiile sportive și Ministerul Tineretului și Sportului sau dacă va fi cazul, (dar cel mai probabil nu e), Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Una peste alta când va fi gata, noul aspect al bazinului olimpic va fi schimbat total, iar Primăria Oradea demonstrează încă o dată dacă mai era necesar că investițiile în bazele sportive vor continua, refacerea bazinului, noua sală de jocuri sportive, două terenuri noi de fotbal sintetice și cel mai probabil un nou stadion fiind prioritățile pe termen scurt.

About Author