Categories Fotbal

Mirel Rădoi: Trebuie să fim puternici mental

Selecţionerul Mirel Rădoi (foto) a declarat într-un interviu pentru frf.ro că el şi colegii săi din staful tehnic lucrează într-un ritm susţinut pentru pregătirea confruntării cu Islanda.

Rădoi consideră că în această perioadă de izolare din cauza pandemiei de coronavirus cel mai greu le este fotbaliştilor.

“Cel mai greu este pentru jucători, pentru că ei nu au activitate la club, acolo unde se desfăşoară munca lor în mod curent. Pentru mine şi ceilalţi membri ai staff-ului, activitatea este aceeaşi ca într-o perioadă non-FIFA, mai puţin monitorizarea pe viu a jucătorilor, în meciurile noi din fiecare săptămână. Noi revedem materialele video cu prestaţiile jucătorilor noştri, avem un proces de analiză a prestaţiilor lor din ultima vreme la club, apoi în meciuri ale echipei naţionale, unde analizăm evoluţia lor în angrenaj cu alţi tricolori. Sunt partidele adversarilor, pentru care avem acum suficient timp să observăm şi cele mai mici detalii, cele care pot face oricând diferenţa. Mai mult, abordăm deja şi viitorii adversari din Liga Naţiunilor. Solicităm materiale video analiştilor, suntem în contact periodic cu jucătorii din circuit, atât din partea staff-ului tehnic, cât şi team managerul. Preparatorul fizic e în coordonare cu omologii lui de la cluburi pentru implementarea programelor speciale dedicate fiecărui jucător în această perioadă dificilă. E un ritm susţinut!”, a spus tehnicianul.

Mirel Rădoi le-a cerut jucătorilor din circuitul echipei naţionale să fie puternici psihic şi să aibă grijă de sănătatea lor. “Să fie puternici mental, să aibă grijă de sănătatea lor şi a celor dragi! Asta e esenţial! Le urez Paşte Fericit şi multă sănătate! Echipa naţională rămâne aici, cu aceeaşi dăruire şi acelaşi spirit, parcurgem doar o perioadă, una care va trece până la urmă. Hai, România!”

About Author