Sportul românesc în fața unei noi provocări. Ordonanța 114!!!

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a anunțat că există o posibilitate foarte mare ca Guvernul să adopte o ordonanţă prin care să fie înlăturată “nedreptatea” făcută sportului prin OUG 114 şi să redea acestui domeniu o parte din banii proveniţi din accizele pe alcool şi tutun.

Potrivit Agerpres, ministrul Tineretului şi Sportului s-a întâlnit cu reprezentanţii federaţiilor sportive la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, pentru a discuta metodologia privind finanţarea acestora de către MTS, în anul 2020.

”Există o nedreptate care s-a făcut în ceea ce priveşte resursa financiară acordată sportului românesc şi anume ordonanţa 114. Am avut discuţii în ultimele două zile, atât cu preşedintele ţării, cât şi cu premierul, în ceea ce priveşte modul în care putem repara acest lucru. Foarte probabil, premierul chiar a transmis public acest lucru ieri, modalitatea prin care s-au amputat anumite venituri prin OUG 114 va fi rezolvată printr-o altă ordonanţă care va reda sportului parte din banii din zona accizelor pe alcool şi tutun. La anul, cred că este un bun prilej să susţinem chiar venituri din zona loteriei sau pariurilor sportive”, a declarat Ionuț Stroe la întâlnirea cu reprezentanţii federaţiilor sportive referitoare la metodologia privind finanţarea acestora de către MTS, în anul 2020.

Ministrul a precizat că îşi doreşte ca în primele zile ale anului viitor să fie deja semnate contractele de finanţare între federaţii şi MTS.

”Am preluat mandatul într-un moment extrem de intens pentru sportul din România, urmează un an extrem de important în ceea ce priveşte mişcarea sportivă din România şi suntem în etapa în care trebuie să asigurăm resursa financiară atât de necesară şi proiecţia bugetară desfăşurării la cote optime a activităţii sportive.

Dincolo de finanţare vreau să vă asigur că sunt ministrul care voi fi alături de sportivi pentru a-i încuraja, pentru a le susţine activitatea. Îmi doresc să am un parteneriat deschis şi transparent, acesta este motivul pentru care ne aflăm aici pentru a discuta o chestiune punctuală.
Munca sportivilor şi a dumneavoastră nu trebuie să fie afectată de probleme, de dificultăţi financiare care se propagă din trecut, de crize politice sau instituţionale. Sportul nu trebuie să aibă influenţă din partea acestor factori. Gestionăm banul public şi avem o maximă responsabilitate în a gestiona banii care vin din taxe şi impozite şi în a-i transforma în beneficiu social. Finanţarea rămâne o problemă, nu este o chestiune de moment.

La anul, cu siguranţă, vom avea o proiecţie bugetară şi o metodologie de finanţare cu mult timp înainte de ultima lună a anului. Îmi doresc să schimb modul de gestionare mecanică a unor bani dintr-o parte în alta pe care din păcate ministerul l-a avut până acum, consider că e nevoie de o schimbare de paradigmă din acest punct de vedere”, a mai spus ministrul Ionuţ Stroe.

About Author