Categories Fotbal

13 iunie data limită, altfel deranj mare în fotbalul autohton

Liga I nu se va putea încheia în formula stabilită, dacă nu va fi reluată până la data de 13 iunie. Anunțul a fost făcut de Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, care a vorbit despre scenariile care se iau în calcul.

„Am solicitat deja o întâlnire între reprezentații MTS și specialiștii noștri. În acest moment, la cum arată documentația, nu știm dacă aceste mențiuni prevăzute în ordin sunt recomandări sau reguli pe care toată lumea trebuie să le respecte.

Ne dorim să începem antrenamentele. Asta e și propunerea pe care am lansat-o către MTS: antrenamente în grupuri de câte patru jucători, pe 15 mai, imediat după ce se va ieși din starea de urgență. Astfel încât după 1 iunie să ne putem desfășura antrenamentele comune pentru toate echipele. Ar fi foarte util să începem pe 15 mai, pentru că pe 25 mai trebuie să comunicăm către UEFA calendarul privind reluarea competițiilor interne.

Acum, dacă nu avem un feedback pozitiv din partea staff-ului echipelor din Liga 1 și Liga 2 nu vom putea începe mai devreme de 13 iunie. Dacă nu vom începe pe 13 iunie, cu siguranță nu vom finaliza play-off-ul Ligii 1 și Cupa României în formatul actual de concurs. Sunt două scenarii. Unul depinde de UEFA, altul depinde de FRF.

În primul caz avem nevoie de o modificare al termenului de 20 iulie, dată la care trebuie să comunicăm către UEFA echipele participante în cupele europene.
În cazul al doilea, va trebuie să găsim o variantă de finalizare a Ligii 1 sau a Cupei României cu mai puține meciuri.

Al doilea scenariu are mari șanse să fie aplicat în Liga 2, unde mai sunt de jucat 14 meciuri”, a spus Burleanu la Digi 24.

About Author