Sebastian Vettel schimbă echipa în marele circ

Pilotul german Sebastian Vettel, cvadruplu campion mondial de Formula 1, va părăsi echipa Ferrari la sfârşitul acestui an, după ce negocierile pentru un nou contract nu au ajuns la niciun rezultat, anunţă presa germană, citată de Reuters.

Scuderia Ferrari nu a comentat deocamdată această informaţie, difuzată de Bild, cel mai bine vândut cotidian german, precum şi de revista Auto Motor und Sport, care au precizat că Vettel, al cărui acord cu gruparea „căluţului cabrat” expiră la sfârşitul lui 2020, a refuzat condiţiile care i-au fost propuse pentru semnarea unei noi înţelegeri.

Cele două publicaţii afirmă că despărţirea de Ferrari, cea mai veche şi de succes echipă din sporturile automobilistice, ar putea fi anunţată oficial în cursul zilei de marţi.

Ziarul italian Gazetta dello Sport a anunţat recent că Ferrari i-a propus lui Vettel prelungirea cu un an a contractului său, cu o reducere salarială.

În vârstă de 32 ani, Sebastian Vettel a sosit la Ferrari în 2015, după ce a cucerit patru titluri mondiale cu echipa Red Bull şi visa să calce pe urmele celebrului său compatriot Michael Schumacher, care a câştigat cinci dintre cele şapte titluri din palmaresul său alături de gruparea de la Maranello.

Pilotul german declarase luna trecută că ar putea semna un nou acord cu Ferrari înainte de startul actualului sezon, întârziat din cauza pandemiei de coronavirus.

Oficialii Ferrari au spus la rândul lor că Vettel este prima lor opţiune pentru a face pereche cu monegascul Charles Leclerc şi anul viitor, însă media italiană susţine că aceştia doreau un răspuns din partea germanului până la sfârşitul lunii aprilie, pentru a se asigura că vor găsi la timp un potenţial înlocuitor.

Spaniolul Carlos Sainz jr, de la McLaren, şi australianul Daniel Ricciardo, pilotul echipei Renault, au fost nominalizaţi de presa de specialitate drept candidaţi principali pentru înlocuirea lui Sebastian Vettel la Ferrari, ambii având contracte valabile până la sfârşitul lui 2020.

Numele britanicului Lewis Hamilton, campionul mondial en titre, a fost la rândul său menţionat în legătură cu Ferrari, însă acesta a indicat în repetate rânduri că intenţionează să rămână la Mercedes.

About Author