Categories Fotbal

Jucați pe teren, sau banii înapoi din drepturile tv

Orlando Nicoară, directorul general al EaD, compania care deţine drepturile TV pentru difuzarea meciurilor din Liga I de fotbal, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că este extrem de surprins de poziţia celor şapte cluburi din play-out care au cerut îngheţarea competiţiei la acest nivel, precizând că în cazul în care „nu se livrează meciurile, trebuie să dea banii înapoi”.

„Sunt extrem de surprins de poziţia celor 7 cluburi. Aveam impresia că ne pregătim pentru reluarea campionatului de luna viitoare. Discutăm cu LPF-ul în fiecare zi, noi ne pregătim, sau cel puţin asta a fost senzaţia noastră, pentru reînceperea campionatului. Faptul că se discută în acest moment despre alte lucruri, după ce am atras atenţia că Liga I trebuie să se joace pe teren, ne va face să ne reconsiderăm poziţia. Ne vom păstra aceeaşi poziţie, dacă nu se livrează meciurile, trebuie să ne dea banii înapoi. Şi, cel mai probabil va exista şi o renegociere a contractului”, a declarat Orlando Nicoară pentru AGERPRES.

Mai multe cluburi din Liga I de fotbal au solicitat, vineri, Ligii Profesioniste de Fotbal îngheţarea sezonului actual pentru formaţiile din play-out, în contextul pandemiei de coronavirus, astfel încât nicio echipă să nu retrogradeze, potrivit unui document publicat pe site-ul clubului CSM Politehnica Iaşi.

Documentul, semnat de preşedintele clubului, Ciprian Paraschiv, este susţinut şi de alte grupări din play-out, precum FC Viitorul, FC Hermannstadt, Academica Clinceni, Chindia Târgovişte, FC Voluntari şi Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Liga Profesionistă de Fotbal a cedat în 2019 drepturile de televiziune pentru meciurile din Liga I, pentru o perioadă de 5 ani, către compania EaD, la pachet cu drepturile comerciale, pentru suma de 28 de milioane de euro, plus TVA, pentru fiecare sezon.

Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus. Departamentul de Competiţii al LPF a înaintat către FRF un program pentru desfăşurarea tuturor etapelor rămase de disputat până la finalul acestui sezon competiţional, având ca moment de reluare a competiţiei data de 5 iunie.

Pentru reluarea antrenamentelor, echipele din Liga I sunt nevoite să intre în cantonamente centralizate cu regim închis, aceleaşi condiţii fiind valabile şi după reluarea competiţiei. Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat că intenţionează să reia actuala ediţie a campionatului Ligii I în weekend-ul 13-14 iunie.

Cluburile din Liga I, care îşi reiau pregătirea centralizată după 15 mai, sunt obligate să efectueze câte trei teste pentru COVID-19 fotbaliştilor, la intrarea în baza de antrenament, în ziua a 7-a şi a 14-a.

About Author