Categories Fotbal

FRF a aprobat cinci schimbări într-un joc oficial

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat cu unanimitate de voturi creşterea la 5 a numărului de modificări permise în jocurile rămase de disputat din cadrul Cupei României, ediţia 2019/2020, informează frf.ro.

Modificările aduse în perioada Covid-19:

Schimbările vor putea fi efectuate doar în 3 momente ale jocului conform modificării Legilor Jocului aprobate de IFAB. De asemenea, vor fi respectate toate celelalte reguli aplicabile în prezent pentru jocurile din Liga 1 în ceea ce priveşte completarea raportului de arbitraj (20 de jucători înscrişi în raportul de arbitraj şi minim 8 jucători formaţi la nivel naţional).

Comitetul Executiv a aprobat cu unanimitate de voturi creşterea numărului de jucători ce pot fi înscrişi în raportul de arbitraj în cadrul barajului pentru menţinerea/promovarea în Liga 1, respectiv 20 (11 jucători titulari şi 9 jucători de rezervă), cu obligaţia respectării numărului de jucători formaţi la nivel naţional conform regulilor aferente jocurilor din cadrul Ligii 1.

De asemenea, s-a aprobat cu unanimitate de voturi modalitatea în care jucătorii sancţionaţi în prezent pentru cumul de cartonaşe galbene sau pentru cartonaşe roşii vor executa suspendările respective sau nu în cadrul jocurilor contând pentru play-off-ul Ligii 2.

Astfel, jucătorii sancţionaţi pentru cartonaşe roşii (indiferent dacă este vorba de cartonaş roşu direct sau indirect) vor efectua suspendarea, în timp ce jucătorii sancţionaţi pentru cumul de cartonaşe galbene nu vor executa suspendarea în cadrul jocurilor din play-off-ul stabilit pentru Liga 2 (penalitatea financiară fiind în continuare valabilă). Cartonaşele galbene aplicate jucătorilor anterior debutului play-off-ului se anulează.

În jocurile contând pentru play-offul Ligii 2, ediţia 2019/2020, un jucător care acumulează 2 (două) cartonaşe galbene, în meciuri diferite, va fi sancţionat cu suspendarea pentru un joc, următorul din cadrul play-offului anterior menţionat.

Aprobă cu unanimitate de voturi prelungirea termenului de depunere a documentelor pentru Certificarea cluburilor participante în Liga 3 până la data de 19 iunie 2020.

De asemenea, pentru cluburile care promovează din Liga 4 în Liga 3, acestea vor avea obligaţia de a depune documentaţia pentru certificare în termen de 7 zile calendaristice după desfăşurarea ultimului joc de baraj pentru promovarea în Liga 3, transmite News.ro.

About Author