Categories Fotbal

Fotblaul românesc reîncepe cu izoleta la stadion

Peste două săptămâni vor reîncepe play-off-ul și play-out-ul Ligii 1 cu toate meciurile restante. Calendarul pentru eșalonul superior, care va trimite reprezentantele României în viitoarea ediție a cupelor europene, trebuie să se termine până pe 19 iulie. Echipele care luptă pentru evitarea retrogradării mai au de jucat două săptămâni.

Liga 1 revine cu meciul-șoc CFR Cluj – FCSB, care ar putea rezolva numele campioanei chiar de la reluarea play-off-ului. În cazul unei victorii a CFR-ului, titlul de campioană va ajunge din nou în Gruia, pentru că este greu de crezut că echipa lui Gigi Becali va putea recupera avansul de 7 puncte pe care l-ar avea Clujul. Însă dacă FCSB se va impune la Cluj, campionatul se va juca până în ultima etapă. Totuși, FCSB nu a mai învins în Gruia din 10 septembrie 2014! La pândă stă și Universitatea Craiova, care, odată cu venirea antrenorului Cristiano Bergodi, a început să viseze cu ochii deschiși la titlu. Celelalte trei echipe din play-off, Astra, Botoșani și Gaz Metan Mediaș doar vor arbitra lupta de la vârf.

Măsuri extreme de securitate
Condițiile de securitate epidemiologică pentru disputarea meciurilor sunt foarte stricte. Organizatorii trebuie să asigure echipaje medicale la meciuri care să aibă izolete în dotare în cazul în care un jucător se accidentează și trebuie transportat la spital. În acest context, patronul echipei FC Botoșani, Valeriu Iftime, a declarat că el va plusa la aceste reguli, asigurând și câteva perechi de cârje „pentru că mulți jucători nu vor putea ieși pe picioare de pe teren la schimbare, și, conform regulilor de depărtare socială, nu are nimeni voie să-i care în spate”.

About Author