Premierul a venit pe șantier, deocamdată. Va veni și la inaugurare!

Premierul Ludovic Orban a ajuns, vineri,12 iunie într-o vizită de lucru în județul Bihor, fiind însoțit de ministrul Transporturilor Lucian Bode și de ministrul Apărării Nicolae Ciucă. Echipa guvernamentală a fost întâmpinată de primarul Ilie Bolojan şi prefectul Dumitru Ţiplea.

Premierul a vizitat șantierul noii Săli Polivalente din Oradea, de pe strada Ogorului, la care se lucrează în prezent. Inginerii i-au prezentat proiectul viitoarei săli cu 5.000 de locuri şi stadiul lucrărilor.

„Este un obiectiv de investiții important pentru Oradea, finanțat în poporţie de 80% de Compania Națională de Investiții și în proporție de 20% de Primăria Oradea, care se realizează în conformitate cu graficul de execuție și care urmează să fie finalizat la jumătatea anului viitor. Am discutat cu domnul primar și despre proiectul viitorului stadion care ar putea fi construit de asemenea în parteneriat între Compania Națională de Investiții și Primăria Oradea”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Ministrul Transporturilor Lucian Bode a spus că „din partea acţionarului unic al Companiei Naţionale de Investiţii, adică Ministerul Transporturilor, vă asigurăm susţinerea financiară pentru a finaliza acest proiect”.

De asemenea, primarul Oradiei a precizat că municipalitatea va organiza în această vară o licitaţie pentru lucrările de realizare a utilităţilor, realizarea parcărilor aferente şi drumurile de acces pentru conectarea Sălii Polivalente, care vor fi finanţate din bugetul local. „Cred că e fezabil ceea ce spun constructorii, ca în mai 2021 să fie totul gata”, a adăugat primarul Ilie Bolojan.

Lucrările la obiectivul de investiții „Construirea Sălii de Sport Polivalente cu o capacitate de 5000 de locuri” au avansat, stadiul lucrărilor executate până în acest moment fiind de 45%. Sala de Sport Polivalentă se realizează pe amplasamentul fostei piețe de vechituri, lângă Aeroportul Oradea, vizavi de Cartierul Europa, între fostul tancodrom şi Era Shopping, mai exact pe str. Traian Blajovici nr. 24.

Atunci când va fi finalizată, Sala de Sport Polivalentă va putea găzdui diverse competiții interne (handbal, baschet, volei) dar și evenimente internaționale, congrese, concerte, expoziţii, târguri etc.

Primăria Oradea a colaborat cu Compania Naţională de Investiţii pentru a demara construirea unei săli de sport polivalente în municipiul Oradea. Astfel, în septembrie 2016 a fost predat amplasamentul către Compania Națională de Investiții, iar în februarie 2018 s-a semnat contractul de lucrări între Compania Națională de Investiții și asocierea Construcții Erbașu S.A, Intergroup Engineering S.R.L, Delta ACM 93 S.R.L& Trameco S.A.

Din totalul sumei pentru acest obiectiv, de 27,6 milioane de euro, Primăria Oradea va asigura 5,2 milioane euro. Până în prezent au fost realizate fundațiile construcției și turnarea plăcii de beton de la parter și de la etaje.

About Author