Parcul Salca va avea o pistă de alergare cu tartan

Investițiile Primăriei și Consiliului Local Oradea în bazele sportive din municipiu continuă. De astă dată după un sondaj în rândul locuitorilor urmbei, care își doresc să facă mișcare în cele mai bune condiții. Astfel, în Parcul Salca (foto), PMO va investi o anumită sumă de bani, într-o nouă pistă de alergare cu tartan.
Această pistă va deservi atât amatorilor cât și profesioniștilor, în special jucători legitimați la cluburile orădene, dar și la alte cluburi din zona metropolitană.
La o primă vedere, se pare că PMO ține cont de ceea ce își doresc orădenii în ceea ce privește sportul de masă sau performanță. Un lucru pozitiv și totodată lăudabil.
Dar aici un subiect sensibil, și anume noul stadion naște multe, foarte MULTE controverse. Majoritatea sunt de părere că e nevoie de un stadion de peste 15 000 de locuri, fără pistă care să deservească exclusiv fotbalului.
Dar de la a gândi până la execuție e cale lungă. Rămân personal la părerea că e nevoie totuși de un comitet de omologare sau oricum altcumva format din specialiști în domeniul sportului, care să ia cea mai bună decizie. În primul rând dacă noul stadion va avea sau nu pistă.

Totodată aici trebuie alocat spațiu pentru cel puțin încă un teren de antrenament, sau două, dacă este posibil, un număr foarte mare de locuri de parcare și binențeles introducerea stadionului în circuitul internațional. De aceea o decizie finală trebuie analizată din toate punctele de vedere pentru a nu fi doar așa un stadion care să deservează fotbalului pe plan național. Ar fi bine să fie mai mult decât atât…

About Author