Cupa Redpiont la tir cu arcul și-a desemnat câștigătorii

Cea mai veche competiţie de tir cu arcul din Oradea şi judeţul Bihor, Cupa Redpoint, şi-a încheiat sâmbătă a 12-a ediţie. De altfel, organizatorul concursului, Clubul Sportiv Redpoint Oradea, împlineşte în acest an 12 ani de activitate susţinută în domeniul sportului de performanţă.

Concursul a reunit la start arcaşi din tot judeţul, de la diviziile de arc tradiţional, barebow, compound şi bowhunting. Au participat şi oaspeţi din alte judeţe (Timişoara, Arad, Bucureşti). Concursul s-a desfăşurat pe ţinte de field şi 2D, la distanţe cunoscute şi necunoscute, precum şi pe ţinte de target pentru diviziile olimpic şi compound. Competiţia a fost un succes pentru organizatori, în total C.S. Redpoint cîştigând, cu susţinerea DJST, Rivolto Cons, Darer, Turism Felix, Decathlon, Banca Transilvania şi Consiliului Judeţean Bihor, două medalii de aur, una de argint şi una de bronz.

Astfel, la categoria compound cadeţi podiumul a fost ocupat în întregime de fetele de la Redpoint: Bernadett Haragos, Ştefania Ivan şi Ada Luncan. La barebow seniori s-a impus Matei Palfi (Phoenix Chişineu Criş), urmat de Marin Darna şi Cătălin Darna (ambii de la nou înfiinţatul club Menumorut Biharea), iar la seniori arc tradiţional replică istorică medalia de aur a revenit lui Dacian Sav (Dacus Archery Tinca), urmat de Toth Imre (Nomad Archers) şi de Kis Nagy Zoltan (Phoenix Chişineu Criş).

În clasamentul general conduce clubul din Tinca, urmat la mică distanţă de Nomad Archers şi Menumorut Biharea, apoi de Redpoint Oradea, Phoenix Săcueni, White Lion şi Haiducii Salonta.

Pentru desfăşurarea acestui concurs organizatorii au luat toate măsurile prevăzute de lege: personal medical, măsurarea temperaturii cu termoscannere, măşti, dezinfectanţi etc. Şi cum tirul cu arcul este sport individual, distanţarea socială a fost asigurată fără probleme. Următoarele etape vor fi organizate de celelalte cluburi membre ale Asociaţiei Judeţene de Tir cu Arcul Bihor, singura din România care derulează anual un campionat judeţean.

About Author