Categories Tenis

Tenismenii australieni sprijiniți printr-o decizie naționalistă

Federaţia australiană de tenis (Tennis Australia) va lansa un circuit de turnee, UTR Pro Tennis Series, care va debuta sâmbătă la Sydney, oferind o şansă jucătorilor autohtoni să-şi asigure venitul în contextul suspendării marilor circuite ATP şi WTA din cauza pandemiei de coronavirus, relatează Reuters.

Jucătorii se vor întrece pentru premii de 450.000 de dolari australieni (312.000 dolari americani) în cadrul circuitului care cuprinde turnee la Sydney, Brisbane, Melbourne, Adelaide şi Perth, ce se vor desfăşura fără spectatori.

”Echipa noastră a depus o cantitate enormă de timp şi efort în planificarea acestor evenimente şi am lucrat strâns cu autorităţile şi staff-urile din tenis pentru a ne asigura că se vor desfăşura conform protocoalelor stricte de biosecuritate”, se arată în comunicatul lui Craig Tiley, director executiv al Tennis Australia.

Personalul de la partide va fi limitat la un arbitru de scaun, un număr redus de arbitri de linie, fără copii de mingi. Jucătorii trebuie să-şi aducă propriile prosoape şi sunt încurajaţi să facă duş în afara bazei.

Prima fază a circuitului se derulează până în luna august, cu posibilitatea de a se extinde, în funcţie de reluarea turneelor din ATP şi WTA.

Turneele profesioniste, suspendate în luna martie din cauza pandemiei de coronavirus, urmează să se reia în luna august, care la final programează US Open (31 august-13 septembrie).

About Author