Guvernul anunță investiții record în sport, în următoarea perioadă

Guvernul României anunţă investiţii fără precedent în infrastructura sportivă din România, aproape 2,8 miliarde de euro până în 2027. Planul cuprinde atât investiţii în dezvoltarea sportului profesionist, cât şi pentru cel amator. De asemenea, sunt anunţate noi proiecte importante de infrastructură sportivă.

Guvernul României a anunţat miercuri Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, care cuprinde o serie de măsuri pentru dezvoltarea ţării. În acest plan au fost cuprinse şi investiţii masive pentru dezvoltarea sportului din România. Planul pentru dezvoltarea sportului ar trebui să se realizeze între anii 2021-2027. Numai pentru dezvoltarea infrastructurii sportive ar trebui alocată suma de 13,5 miliarde de lei, adică aproape 2,8 miliarde de euro.

Ce prevede Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică în domeniul sportului
Potrivit comunicatului emis de Ministerul Tineretului şi Sportului, în acest plan sunt cuprinse o serie de măsuri şi investiţii care ar trebui să contribuie la dezvoltarea sportului din România. Investiţiile promise sunt fără precedent în România. Spre exemplu:

-300 de milioane de euro pentru programe de integrare a tinerilor între 16 şi 29 ani pe piaţa muncii (NEETS) prin crearea de noi locuri de muncă, iniţierea tinerilor în antreprenoriat, asigurarea unor programe de calificare, ucenicia la locul de muncă.
-un miliard de lei – pentru reabilitarea a 40 de tabere şcolare
-30 de milioane de lei – vouchere pentru copiii care se legitimează la un club pentru a face sport de performanţă. Voucherele vor putea fi folosite pentru achiziţionarea de echipament sportiv
-180 de milioane de euro – granturi pentru structurile sportive. Valoarea maximă a grantului este de 200.000 de euro şi suma este destinată investiţiilor în infrastructură sportivă, echipamente performante, echipamente pentru medicină sportivă etc

About Author