Categories Fotbal

Aceeași placă învechită cu reveniri la națională!!!

Selecţionerul Mirel Rădoi a anunţat că îi monitorizează pe trei fotbalişti români, care şi-au anunţat retragerea din naţionala României. Bogdan Stancu (33 de ani), Cristian Săpunaru (36 de ani) şi Ştefan Radu (33 de ani) sunt în vederile noului selecţioner, pentru barajul de calificare la EURO 2020.

Reveniri surprinzătoare la naţionala României?!
Noul selecţioner al României şi-a conturat lotul cu care va juca împotriva Islandei, în primul meci din baraj. Mirel Rădoi susţine că are nevoie de un lot cu experienţă, care să poată gestiona meciul cu nordicii, dar şi un posibil meci decisiv cu Ungaria sau Bulgaria.

Pentru a-şi îndeplini obiectivul, Mirel Rădoi e dispus să apeleze inclusiv la Bogdan Stancu şi Cristian Săpunaru, doi jucători retraşi din naţională: „Unul dintre ele va fi experienţa jucătorului, la nivel de naţională cât şi la club, minute jucate şi forma sportivă, apoi aportul adus la o calificare, la un meci decisiv, raportul unui jucător într-o poziţie coroborată cu alt jucător.

În afară de Stancu şi de Săpunaru, care şi-au anunţat retragerile, dar care şi acum sunt pe lista noastră şi îi monitorizăm… Dar sunt cu semnul întrebării, că şi-au anunţat retragerea. În rest nu lipeşte nimeni, sunt aceiaşi jucători. Sunt foarte puţini care pot dispărea sau apărea, doar dacă ne comunică oficial retragerea”, a declarat Mirel Rădoi, într-un interviu acordat Telekom Sport.

Bogdan Stancu şi Cristian Săpunaru trec printr-o formă bună în Turcia. „Motanul” a fost la un, moment dat, golgheterul primei ligi din Turcia, iar în prezent are 12 goluri în acest sezon pentru Genclerbirligi.
Fostul rapidist a jucat în 24 de partid în acest sezon şi e un jucător important pentru Kayserispor.
CFR Cluj negociază cu atacantul naţionalei României! Lovitură de proporţii pentru Champions League
Mirel Rădoi: „Aş fi vrut să-l fac să revină pe Ştefan Radu”

„După cazul cu Radu Ştefan, am zis că nu voi mai apela, dar nu vreau să fiu interpretat greşit că aş putea să-mi pun orgoliul înainte de orice, mai presus de echipa naţională. Dacă voi avea o discuţie cu unul dintre ei doi şi îmi vor spune că vor să revină, vom apela, mai ales că putem să avem probleme în compartimentele respective. Telefonul va trebui să vină din partea mea. Dacă voi ajunge la aceste concluzii, telefonul o să vină din partea mea. Nu mi-aş dori ca jucătorii să mă sune ei pe mine să se autopropună. E o situaţie delicată şi sensibilă pentru ei. Cum să sune un antrenor şi să se propună la naţională? Ar fi dificil pentru ei.

Aş fi vrut să-l facă să revină, pentru că e un jucător (n.r. – Ştefan Radu) care joacă constant în Serie A, unul dintre cele mai puternice şi importante campionate din Europa, un jucător care poate acoperi foarte multe posturi, fundaş lateral, central. Nu avem în România fundaş central de picior stâng, îl avem pe Toşca. Nu-mi aduc aminte să fie altul pur de picior stâng. Noi ne-am dori un fundaş central de picior drept şi unul de picior stâng, să putem construi în linişte o acţiune ofensivă. Mi-aş fi dorit să fie alături de noi (n.r. – Ştefan Radu). Dar în acelaşi punct, l-am înţeles şi nu am vrut să-l fac să se simtă vinovat pentru ce s-a întâmplat în ultimii ani la echipa naţională”, a mai spus noul selecţioner pentru Telekom Sport.

About Author