Categories Fotbal

Bogdan Vintilă pus pe liber de FCSB. Pintili promovat ca principal

Bogdan Vintilă ar putea fi dat afară de la FCSB chiar astăzi. Conducerea vicecampioanei a înțeles, în sfârșit, că tehnicianul nu are niciun argument pentru a conduce o formație cu ambiții din Liga 1.
Venit la FCSB când formația era pe locul 11 în campionat, Vintilă a fost o alegere surprinzătoare. Până la un punct, pentru că șefii roș-albaștrilor au ales în ultima perioadă doar antrenori fără experiență, care pot fi ușor manipulați. Scopul era clar: aceștia ascultă fără să crâcnească vreo secundă ce jucători trebuie să introducă în teren și ce schimbări să facă.

Rezultatul a fost, evident, dezastruos, chiar dacă în primă fază FCSB a avut rezultate bune cu Vintilă. Elanul de la început al fotbaliștilor s-a pierdut total, Man&Co înțelegând că antrenorul nu e decât o unealtă care nu impune autoritate în vestiar.

Vintilă, dat afară de la FCSB, Pintilii – interimar
Dacă în campionat lucrurile sunt compromise, FCSB nu vrea să rateze și singurul obiectiv rămas în acest sezon, cucerirea Cupei.

Roș-albaștrii sunt ca și calificați în finala competiției, după 3-0 în tur cu Dinamo, dar, dacă vor evolua precum în partidele de campionat, șansele în ultimul act al Cupei nu sunt neapărat unele foarte mari.

În acest context, Gazeta Sporturilor anunță azi că e foarte posibil ca Vintilă să fie demis de FCSB chiar înainte de partida contra „câinilor”. Pintilii, fostul căpitan al vicecampioanei, e văzut drept înlocuitorul perfect, până la finalul sezonului.

Chiar dacă nu are experiență ca antrenor, Pinti cunoaște perfect vestiarul și e respectat de toți pentru ceea ce a făcut în cariera de jucător. Măcar din acest punct de vedere echipa ar avea de câștigat, pentru ca la finalul stagiunii șefii FCSB să găsească o soluție pe termen lung. Posibil de această dată să fie vorba de un antrenor cu un CV pe măsura pretențiilor, după ce în ultimii ani FCSB a fost în multe momente scena unui teatru al absurdului.

31 de partide a avut Vintilă pe banca FCSB. El s-a impus în doar 17 partide, echipa bifând 7 egaluri și 7 înfrângeri sub comanda sa.

About Author