Deocamdată totul arată bine, să vedem la finalul lucrărilor

Viceprimarul Mircea Mălan a prezentat în cadrul conferinței de presă de azi, 16 iulie, o variantă a studiului de fezabilitate – un concept privind realizarea unui complex sportiv și de agrement, multifuncțional în perimetrul delimitat între str. Făgărașului, str. Traian Blajovici, Liceul cu Program sportiv „Bihorul” și Grădina Zoologică, complex care să permită desfășurarea de competiții sportive, concerte, festivaluri și alte tipuri de manifestări cu public numeros și care să joace rolul unui catalizator în dezvoltarea orașului.

Viceprimarul Mircea Mălan a vorbit în acest context şi despre proiectul noului stadion, anunţat anterior şi de primarul Ilie Bolojan, care va face parte din complexul sportiv preconizat. „Se va construi un stadion cu o capacitate de aproximativ 15.000 de locuri, dotat cu tot ceea ce este necesar organizării de competiții naționale și internaționale. Stadionul va fi dotat cu tribune, cu parcări, cu un complex SPA. Totodată, acest proiect presupune și construirea unui bazin de înot didactic și a două săli de sport noi, realizarea de spații de alimentație publică, amenajarea unui restaurant. Acest proiect complex va răspunde însă și nevoilor Liceului cu Program sportiv, Colegiului Partenie Cosma și Universității Oradea, ai căror elevi și studenți vor avea posibilitatea de a-și desfășura orele de sport și de studiu în această bază sportivă modernă”, a detaliat viceprimarul Mircea Mălan.

Refacerea Bazei Sportive Tineretului se va face prin construirea unui stadion pentru atletism dotat cu 8 piste de alergare, care să corespundă standardelor naționale și internaționale. Acest stadion va avea și tribune, și piste aferente de încălzire.

Studiul de fezabilitate aflat încă în lucru are în vedere și crearea a două accese peste pârâul Peța, care să facă legătura între complexul sportiv și viitoarea sală polivalentă.

Proiectul ia în calcul şi posibilitatea mutării Grădinii Zoologice de pe actualul amplasament, caz în care terenul existent, cu vegetație cu tot, se va integra în acest proiect de amenajare a complexului sportiv.

Administrația locală dorește realizarea acestui proiect prin Compania Națională de Investiții, iar realizarea lui ar putea dura cca 3 ani.

Un prim pas în realizarea acestui proiect îl constituie soluționarea din punct de vedere juridic a proprietății terenurilor afectate de investiție. În acest sens, în cadrul ședinței de Consiliu Local de azi a fost aprobat proiectul de hotărâre prin care se solicită trecerea din domeniul public al județului Bihor în domeniul public al Municipiului Oradea a cotei părți de 58.716 mp din terenul cu nr. cadastral 194964, situat în Oradea, în zona str. Armatei Române nr. 1A.

„Acest proiect se realizează pe terenuri care aparțin Consiliului Județean Bihor și Ministerului Educației. Mulțumesc, pe această cale, Consiliului Județean pentru colaborare și pentru susținerae acestui proiect”, a precizat viceprimarul Mircea Mălan.

About Author