Ionuț Stroe: Trebuie să acționăm urgent

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe (foto), a declarat, joi, la Digi Sport, că vestea cazurilor de coronavirus descoperite la FC Dinamo este una îngrijorătoare şi face ca sportul să devină “un mic focar”. El a precizat că le recomandă cluburilor să ia în calcul varianta cantonamentului cu izolare pentru încheierea campionatului în condiţii de siguranţă.

“Este o ştire îngrijorătoare, pentru că descoperirea acestor cazuri aduce o îngrijorare, pentru că transformă din păcate sportul într-un mic focar. Le urez celor de la Dinamo multă sănătate. Aş recomanda cluburilor, dacă vor să termine această competiţie într-un mod sigur, să se gândească la acel cantonament cu izolare. Poate ar fi o măsută ca să se protejeze sănătatea tuturor. Mi-aş dori să încerce să se protejeze ca să aducem acest număr al cazurilor către zero. Niciodată nu am avut vreo intervenţie abruptă. Să respectăm regulile care sunt în momentul de faţă în vigoare”, a spus Stroe.

El a menţionat că vestea cazurilor de coronavirus de la Dinamo a venit într-un moment în care el încerca relaxarea anumitor măsuri pentru anumite competiţii, sporturi indoor unde riscul este redus. “Şi în plan internaţional se planifică lucrul ăsta. Este vorba de sporturi ca halterele, scrima, tenis de masă, tir. Evident că aceste competiţii indoor pot fi reluate cu anumite norme, cu animite reguli şi atât timp cât federaţiile, stafurile sunt responsabili. Avem din ce în ce mai multe cazuri, trebuie să acţionăm urgent şi să privim cu detaşare şi înţelegere situaţia. Am primit propuneri de la federaţii, le vom înainta ministerului şi vom lucra la proceduri. Dacă le putem sau nu debloca, decizia este influenţată de evoluţia covid-ului la noi. Depindem de evoluţia acestei pandemii la nivel global şi nu vrem să riscăm nimic”, a adăugat ministrul.

Dinamo Bucureşti a anunţat în această dimineaţă Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) că şase jucători au fost confirmaţi pozitiv la testul Real Time PCR pentru diagnosticarea Covid-19, efectuat în această săptămână pentru toţi componenţii lotului, staff tehnic, medical şi administrativ din cadrul echipei.

About Author