Categories Tenis

Simona Halep revine în circuitul WTA

Simona Halep, numărul doi mondial în tenisul feminin, şi-a stabilit deja programul pentru revenirea în circuit. Sportiva româncă va participa şi la turneul WTA din Praga, după cel din Palermo.

După ce va reveni într-o competiţie oficială ca urmare a pauzei impuse de pandemia cu coronavirus, cu ocazia participării la turneul din Palermo, Simona Halep se va deplasa în Cehia, unde va concura la Prague Open.

Între 10 şi 16 august se va desfăşura turneul din Praga. Suprafaţa este zgura, unde campioana noastră este aproape de neoprit. Competiţia din Palermo are loc între 3 şi 9 august. Până acum, Belinda Bencic (23 de ani, 8 WTA) este singura jucătoare din top 10 WTA care şi-a anunţat prezenţa la turneul din Cehia.

Turneul din Praga a fost adjudecat, în 2019, de Jil Teichmann (23 de ani, 63 WTA). Aceasta a învins-o în finală pe Karolina Muchova (23 de ani, 26 WTA), scor 7-6 (5), 3-6, 6-4. Turneul are o istorie scurtă, prima ediţie a acestuia având loc acum 5 ani, în 2015. Prima campioană de la Praga a fost Karolina Pliskova (28 de ani, 3 WTA).

Simona Halep şi-a stabilit revenirea oficială la Palermo, odată cu reluarea turneelor WTA, la startul lunii august. Românca a mai jucat în acelaşi oraş acum un deceniu, când cariera ei se afla abia la început.

Halep este singura jucătoare din România de pe tabloul principal al turneului de la Palermo. În calificări, potrivit înscrierilor, ar putea să evolueze şi Irina Begu, Sorana Cîrstea şi Patricia Ţig. De asemenea, pe lista jucătoarelor care ar putea urca în calificări se află şi Irina Bara, dar şi Jaqueline Cristian.

Irina Spîrlea (în 1994 şi 1995, la simplu) şi Ruxandra Dragomir (în 1994 la dublu, alături de Laura Garrone) sunt cele două românce care s-au impus pe zgura de la Palermo.

About Author