Categories Tenis

Simona Halep va scăpa de carantina obligatorie în Italia


Directorul turneului de la Palermo, Oliviero Palma, a declarat, sâmbătă, că este încrezător că principala favorită, Simona Halep, locul 2 WTA, va primi o derogare din partea guvernului italian pentru a fi exceptată de la carantină

„Simona Halep ar trebui să participe la Palermo Ladies Open. În urma interpretării literale a dispoziţiilor în vigoare, se pare că lucrătorii, deci şi sportivii profesionişti, ar trebui să fie scutiţi de carantina obligatorie. Aşteptăm o clarificare oficială din partea autorităţilor competente şi suntem încrezători”, a spus Palma, potrivit contului oficial de Twitter al turneului.

Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a anunţat, vineri, că toţi cetăţenii care în ultimele 14 zile au fost în România şi Bulgaria, vor trebui să intre în carantină la sosirea în Italia, transmite News.ro.

Această măsură le-ar împiedica să ia startul în competiţie pe Simona Halep şi pe alte jucătoare române, Sorana Cîrstea, Irina Begu şi Patricia Ţig, înscrise în calificările turneului de la Palermo, primul din circuitul WTA după întreruperea cauzată de pandemia de coronavirus, însă organizatorii au cerut o derogare pentru acestea din partea Ministerului Sănătăţii din Italia.

Palma a reacţionat, vineri, imediat după anunţul Ministerului Sănătăţii: „Am trimis o scrisoare de urgenţă ministrului Sănătăţii, Roberto Speranza, prin care am cerut o derogare la ultima ordonanţă pentru jucătorii de tenis care participă la cea de-a XXXI-a ediţie a Palermo Ladies Open.

Am scris o scrisoare către ministru pentru că suntem convinşi că protocoalele de sănătate adoptate de WTA sunt atât de stricte încât să garanteze securitatea şi sănătatea nu numai a sportivilor, ci şi a tuturor lucrătorilor implicaţi în eveniment.

Dispoziţia ar penaliza o jucătoare precum Simona Halep, numărul 2 mondial şi deţinătoarea trofeului la Wimbledon, care nu ar mai participa la turneul de la Palermo. Sunt convins că există toate condiţiile şi garanţiile necesare pentru a da o derogare pentru toţi jucătorii de tenis veniţi din România sau Bulgaria, cu scopul a evita carantinarea lor şi, prin urmare, retragerea lor din competiţie.”

După cinci luni de la suspendarea circuitului feminin din cauza pandemiei de coronavisrus, Palermo Ladies Open, de categorie WTA International, va începe începe la 1 august, cu mecurile din calificări. Partidele de pe tabloul principal sunt programate din 3 august.

About Author