Categories Tenis

Au debutat meciurile de pe tabloul principal

Începând de luni 27 iulie vor debuta jocurile de pe tabloul oficial al Campionatelor Naționale Individuale U16 la tenis – ediția 2020. Evenimentul se desfășoară la baza sportivă Arena Antonio Alexe, în organizarea CSM Oradea, sub egida Federației Române de Tenis.

În pofida unor momente de ploaie puternică, ce au provocat o scurtă pauză în cadrul sesiunii din zilele trecute după-amiază, terenurile de zgură din incinta amintitei baze sportive au fost ocupate de sportivii care au luptat pentru unul din cele 16 locuri rămase pe tabloul principal al competiției, câte opt la masculin și feminin.

Pe parcursul zilei s-a desfășurat atât turul 2, cât și jocurile decisive pentru accederea pe tabloul principal al competiției. La finalul zilei a fost întocmit tabloul de 32 poziții, atât pentru întrecerea masculină, cât și cea feminină.

CSM Oradea are trei sportivi în competiția masculină. Este vorba despre Christian Zoltan Teszari – cap de serie numărul 5, Mihai Lungu – cap de serie numărul 7 și Răzvan Sime – unseeded.

Principali capi de serie la masculin sunt Mihai Coman și David Gheorghe, ambii legitimați la CS Dinamo București. Tabloul probei masculine poate fi consultat AICI.

În cadrul întrecerii feminine, Clubul Sportiv Municipal Oradea are trei reprezentante pe tabloul principal.

Este vorba despre Patricia Goina – cap de serie numărul 2, Floriana Popovici – cap de serie numărul 5, respectiv Anamaria Coroiu – venită din calificări. Principal cap de serie este Cara Maria Meșter, de la CS Marc Tenis. Tabloul principal al probei feminine este disponibil AICI.

De notat că sistemul de joc este: 2/3 seturi. Fiecare set, inclusiv cel decisiv, se poate încheia cu tie-break.

Întrecerea se va întinde până la data de 1 august, atunci când sunt programate finalele ambelor probe.

Reamintim că în acest an nu se dispută probe de dublu, din cauza pandemiei COVID-19.

Partenerul oficial al turneului este RCS&RDS.

About Author