Categories Fotbal

Iubitori de fotbal, vi se pregătește ceva!!!

Federația Română de Fotbal (FRF) va propune, în ședință de astăzi a Comitetului Executiv, modificarea sistemului competițional în Liga 1.
Azi, începând cu ora 12.00, FRF va propune ca Liga 1 să aibă 16 echipe din sezonul viitor, însă păstrând sistemul play-off și play-out, conform Gazetei Sporturilor. Totuși, în play-off vor merge tot primele șase echipe din sezonul regulat, în timp ce în play-out vor merge ultimele zece clasate, care nu vor mai juca după sistemul tur-retur, ci doar un singur meci.

Locurile 9 și 10 din play-out ar urma să retrogradeze la finalul sezonului, iar locul 8 să dispute un baraj cu o echipă din eșalonul secund.O altă schimbare pe care preşedintele Federaţiei o agreează e introducerea unui meci de baraj, la capătul play-off-ului/play-out-ului. Astfel, deşi echipele din play-out nu au în acest moment vreo şansă să mai evolueze în cupele europene, Burleanu propune o metodă interesantă: campioana play-out-ului să evolueze împotriva ultimului loc care duce în Europa League, iar învingătoarea acestui baraj să meargă în Europa League. Astfel play-out-ul ar deveni mult mai interesant şi formaţiile fără griji la retrogradare vor avea pentru ce să lupte până la final.

Componența Comitetului Executiv
Răzvan Burleanu – președinte FRF
Gino Iorgulescu – președinte LPF, prim-vicepreședinte FRF
Octavian Goga – vicepreședinte FRF, reprezentant fotbal amator
Valeriu Argăseală – Liga 1
Bogdan Bălănescu – Liga 1
Auraș Brașoveanu – Liga 2
Marius Burcă – Liga 2
Mihai Dăscălescu – Liga 3
Florea Spânu – Liga 3
Cătălin Cighir – copii și juniori
Cristian Vornicu – fotbal în sală
Alin Ciobanu – fotbal feminin
Kyros Vassaras – Comisia Centrală a Arbitrilor
Emilian Hulubei – Președinte AFAN
Mihai Stoichiță – Președinte Comisia Tehnică

About Author