Categories Handbal

Handbaliștii orădeni au reveni la antrenamente

Luni (10.08) a demarat activitatea echipei de handbal masculin a Clubului Sportiv Municipal Oradea. Gruparea antrenată de George Tăutu începe pregătirile pentru sezonul competițional 2020/21.

După o pauză totală de aproximativ cinci luni, activitatea se reia respectând normele legale în vigoare și măsurile de distanțare între sportivi. Aceștia vor efectua antrenamente de încărcare și pregătire fizică generală și specifică jocului de handbal, ședințele de pregătire urmând să se desfășoare în aer liber, în așteptarea unor relaxări pe care autoritățile să le permită dacă pericolul de răspândire al noului coronavirus va scădea.

Colectivul tehnic al echipei este format din George Tăutu – antrenor, Robert Beșe – preparator fizic, respectiv Nicolae Horga – fizioterapeut.

Lotul de jucători al CSM Oradea cuprinde 20 de nume. Efectivul cuprinde 12 orădeni, ceilalți provenind de la Academia Minaur Baia Mare, Adep Satu Mare, LPS Suceava, CSM Vaslui. De notat că jucătorii Viorel Boșca și Apor au evoluat în trecut la echipe din Belgia și Ungaria. Ceilalți nou veniți sunt Huțan, Breban, Băban, Lari și Farcaș.

La ora actuală, lotul cuprinde cinci jucători seniori, care au evoluat la CSM și în sezonul precedent. Este vorba despre Radu, Duma, Mateaș, Szilagy, respectiv Munea. Efectivul cuprinde patru jucători care în sezonul trecut au evoluat cu dublă legitimare Alpha-CSM. Ei sunt Szasz, Bandi, Ene și Gal. Alături de ei au venit alți trei juniori de la Alpha: Bora, Sfârlea și Mlinarcsik.

Efectivul de jucători va fi completat cu juniori de la clubul Alpha Oradea.

Antrenorul George Tăutu a declarat următoarele:

“Suntem în fața unui nou început, a unei noi provocări. Obiectivul nostru este să promovăm tinerii handbaliști. De asemenea, încercăm să clădim o echipă competitivă. Media de vârstă a echipei este de sub 23 ani”

Potrivit calendarului competițional stabilit și anunțat pe site-ul oficial al Federației Române de Handbal, sezonul competițional 2020/21 în Divizia A (al 2-lea eșalon al țării), acolo unde CSM Oradea s-a înscris, va demara la mijlocul lunii septembrie. Firește, acesta poate suferi modificări, în funcție de evoluția situației.

About Author