Categories Editorial

Nu concep ca sportul să nu rămână prioritate de viitor!!!

Nici nu a început bine campania electorală și lupta pentru Primăria Oradea pare deja rezolvată. Doar cei care nu știu pe ce lume trăiesc pot să-și imagineze că Florin Birta, candidatul partidului galben poate pierde cursa, și asta doar printr-o desfășurare total nefericită a evenimentelor.
Dar trebuie făcut un exercițiu de imaginație, și chiar există o posibilitate.
Dar haideți să începem cu începutul.
În primul rând pe trei dintre candidații importanți la Primăria Oradea îi cunosc personal și cât de cât pot să-i analizez.
Încercând să fac totuși o legătură cu sportul.
Florin Birta a fost președinte la CSM Oradea, a avut unele merita la câștigarea titlului național la polo, baschet sau judo. Nu a excelat prin decizii importante, dar de la organizația de tineret a partidului, a făcut pasul spre maturizare într-un domeniu, și anume sport, care nu este mereu prioritar la unele administrații. Nu e un secret că e prieten bun cu Șerban Sere actualul președinte al CSM Oradea, și la drept vorbim ar fi cea mai potrivită alegere pentru viitorul sportului din municipiul de pe Crișul Repede. Din toate punctele de vedere.
Emilian Pavel, candidatul partidului roșu, care stă prost în sondaje în Bihor, mă refer la partid, nu la omul Miluț, este un pasionat al sportului, pentru cei care nu știu practicant al fotbalului. Când avea liber, mai venea la meciurile de baschet a CSM-ului, și sunt convins că ar susține în continuare activitatea pe raza municipiului Oradea, poate chiar ar îmbunătăți-o. Problema e că în Oradea, lumea nu susține în general proiectele galbenilor, ci urăsc roșii pentru trecutul lor dubios. Și el va fi obligat să suporte consecințele. E omul de sacrifiu al partidului la aceste alegeri, sper că înțelege asta.
Revenind la cel de-al treilea condidat, fostul jurnalist Mircea Jacan, orădean de origine mi-a fost șef în două rânduri și am un mare respect pentru OMUL Mircea Jacan… Dar și pentru profesia lui, un jurnalist pe subiect. Prin ajutorul lui personal, am ajuns în redacția celor de la Realitatea bihoreană, unde, spun eu, mi-am făcut treaba aproape nouă ani de zile. A fost practicant de sporturi de contact, în speță karate în tinerețe, având o pasiune continuă pentru acest sport și pentru practicanții unei acestei ramuri.
Și a rămas în relații foarte bune cu o familie renumită în Oradea pentru judo, karate kyokushin și mult sport. Sunt ferm convins că ar fi adeptul continuității în sport în condițiile în care ar conduce Primăria Oradea, dar e doar la prima candidatură la o funcție importantă pentru el.

O să vedem ce ne rezervă viitorul. Până atunci, baftă tuturor candidaților și ar fi bine ca și sportul să se afle printre prioritățile de viitor a oricărui candidat, la orice funcție cu răspundere.

About Author