Categories Baschet

Oradea și Sibiu, din nou adversare în Cupele Europene

FIBA Europe a organizat, în cursul zilei de marți (18.08), la Munchen, tragerea la sorți pentru grupele FIBA Europe Cup – ediția 2020/21. Între echipele participante, pentru al 5-lea sezon consecutiv, se numără și CSM CSU Oradea.

Gruparea bihoreană a fost inclusă în urna a 2-a din totalul de patru. Potrivit anunțului făcut săptămâna trecură de organizatorul competiției, s-au format șapte grupe.

În urma extragerii efectuate s-a stabilit că CSM CSU Oradea va evolua în cadrul Grupei D. Parteneri de întrecere ai echipei bihorene în prima fază a FIBA Europe Cup vor fi Bakken Bears (Danemarca), BC CSU Sibiu și Besiktas Istanbul (Turcia).

Iată ordinea meciurilor pentru CSM CSU Oradea:

Etapa 1 – vs Besiktas Istanbul (acasă)
Etapa 2 – vs Bakken Bears (deplasare)
Etapa 3 – vs BC CSU Sibiu (acasă)
Etapa 4 – vs Besiktas Istanbul (deplasare)
Etapa 5 – vs Bakken Bears (acasă)
Etapa 6 – vs BC CSU Sibiu (deplasare)
Rezultatele complete ale tragerii la sorți:

Scurtă prezentare a adversarilor
BC CSU Sibiu este una dintre echipele de tradiție ale baschetului românesc. Are două titluri și o cupă națională în palmares, fiind echipa cu cel mai îndelungat parcurs în primul eșalon al României fără întrerupere. În ultimii ani a fost una dintre principalele rivale ale CSM CSU Oradea pe plan intern. În cursul anului 2019, au fost numeroare confruntări între Sibiu și Oradea, incluzând finala cupei, a campionatului, respectiv disputarea supercupei. Va fi a 2-a confruntare consecutivă în FIBA Europe Cup între cele două cluburi.

Bakken Bears are 17 titluri de campioană națională și 12 cupe naționale ale Danemarcei. A participat în cupele europene de fiecare dtă din sezonul 2013/14 și până în prezent. Cele mai bune rezultate pe plan internațional sunt participarea în grupele Basketball Champions League – ediția 2016/17 și calificarea în semifinalele FIBA Europe Cup – edițiile 2017/18 și 2019/20. De notat că această echipă joacă în calificările Basketball Champions League 2020/21 și se va alătura FIBA Europe Cup doar dacă nu accede în grupele competiției superioare.

Besiktas Istanbul provine din Turcia, țară cu unul dintre cele mai puternice campionate din Europa. Are două titluri naționale în palmares, alături de o cupă și o supercupă națională. Cel mai bun rezultat pe plan continental este câștigarea FIBA EuroChallenge în 2012. Are o participare în Euroligă, nouă în EuroCup și patru în Basketball Champions League. Evoluează în cupele europene fără întrerupere din sezonul 2004/05.

În cursul după-amiezei se desfășoară o ședință online organizată de FIBA Europe cu participarea reprezentanților echipelor participante. Programul jocurilor urmează să fie definitivat, dar calendarul competițional va fidefinitivat pe 1 septembrie, în cadrul unei ședințe a Board-ului FIBA Europe.

About Author