Categories Fotbal

Mutarea anului nu mai este o ficțiune!!!

Inter Milano este pe cale să reușească imposibilul și să-l aducă pe Leo Messi, vedeta Barcelonei în campionatul italian.

Ceea ce părea, până de curând, un obiectiv imposibil de realizat, este pe cale să se transforme în realitate. Leo Messi, vedeta catalanilor de la FC Barcelona, ar putea să urmeze traseul marelui său rival, Cristiano Ronaldo, în Italia, și să îmbrace tricoul grupării nerazzurre.

„Nu cred că este deloc un vis interzis. Poate că era înainte de această neșansă (n.r.: pandemia de coronavirus). Messi e la final de contract și ar putea să încerce (n.r.: Inter) să-l aducă acasă. Nu cred că această situația va schimba ceva, dar cred că vom vedea lucruri ciudate la finalul anului”, spunea, în luna aprilie, președintele de onoare al lui Inter, Massimo Moratti.

Patronul grupării din Milano, Steven Zhang, este interesat să-l aducă pe Messi în Peninsulă, profitând de neînțelegerile dintre starul argentinian și conducerea actualei sale echipe, dar are nevoie de bani mulți.

Gruparea catalană nu este dispusă să renunțe la Leo Messi, cel mai bun jucător din lume, decât pentru o ofertă mai mare de 300 de milioane de euro.

Drept urmare, omul de afaceri chinez, patronul lui Inter trebuie să facă rost de o asemenea sumă pentru a-i putea invita pe oficialii Barcelonei la masa negocierilor. Și cum spre deosebire de alte mari cluburi europene, Inter nu dispune de un asemenea capital, dar nici nu intenționează să renunțe la Messi, patronul a apelat la un împrumut.

Steven Zhang s-a adresat guvernului Chinei, țara sa de origini, solicitându-i să contribuie cu banii care îi lipsesc pentru a reuși această afacere foarte profitabilă, atât financiar cât și din punct de vedere a imaginii.

Dacă tranzacția cu Barcelona va reuși, Gazzetta dello Sport a dezvăluit că deținătorul Balonului de Aur va juca pe arena Giuseppe Meazza pentru un salariu de 65 de milioane de euro pentru fiecare sezon. Inter Milano i-a oferit lui Leo Messi un contract pe patru ani, în valoare totală de 260 de milioane de euro, care-i va fi asigurat până la vârsta de 38 de ani.

Conducerea chineză a lui Inter pare că și-a făcut lecțiile și a trecut totul pe hârtie, până în cele mai mici detalii. Acum mai depinde ca starul Barcelonei să-și dea acordul.

De altfel, cei de la Inter Milano și-au exprimat și în trecut dorința de a-l aduce pe Messi în Italia, încă de pe vremea când acesta era la începutul carierei.

About Author