Categories Fotbal

Lionel Messi, peste un miliard de dolari câștigați

Potrivit unui clasament realizat de revista americană Forbes, Lionel Messi, jucătorul echipei de fotbal FC Barcelona, este proaspat component al grupului foarte restrâns al sportivilor care au adunat peste un miliard de dolari în intreaga carieră.

Messi, cel mai bine plătit fotbalist de pe glob
Messi va fi cel mai bine plătut fotbalist al planetei la finalul anului 2020. Potrivit revistei Forbes, veniturile totale ale fotbalistului vor fi de 126 milioane de dolari, cea mai mare parte din această sumă (92 milioane) fiind reprezentată de salariile pentru sezonul 2020-2021, celelalte 34 de milioane provenind din parteneriate şi alte contracte de sponsorizare, a calculat Forbes.

Messi a dorit să plece în această vară de la FC Barcelona, dar a renunţat în final la această dorinţă. Messi este al patrulea sportiv care atinge suma astronomică de un miliard de dolari din venituri, după jucătorul de golf Tiger Woods, fostul boxer Floyd Mayweather şi marele său rival de pe terenurile de fotbal, portughezul Cristiano Ronaldo.

Printre sportivii care au depășit un miliard câștigați din sport, se mai află și baschetbalistul Michael Jordan, a cărui avere a sporit însă după retragerea din activitate, graţie mega-contractului său cu producătorul echipament sportiv Nike şi a cumpărării echipei de baschet Charlotte Hornets.

În clasamentul veniturilor pe anul 2020 din fotbalul mondial, Lionel Messi l-a devansat pe Cristiano Ronaldo, portughezul adunând la rândul său 117 milioane dolari (70 milioane din salarii), în timp ce brazilianul Neymar, atacantul lui Paris Saint-Germain, ocupă poziţia a treia, cu 96 milioane dolari (78 milioane din salarii).

Francezul Kylian Mbappe este pe locul al patrulea, cu 42 milioane dolari (28 milioane din salarii), Forbes prezentându-l pe jucătorul lui PSG, în vârstă de 21 ani, drept „fotbalistul în ascensiune”, atât pe teren cât şi în afara acestuia.

Potrivit clasamentului realizat de Forbes, primii 10 prezenţi topul pe anul 2020 au adunat venituri globale de 570 milioane dolari, în creştere cu 11% faţă de sezonul trecut şi în ciuda impactului pandemiei de coronavirus asupra diferitelor campionate din Europa şi asupra economiei mondiale.

Clasamentul fotbaliştilor cu cele mai mari venituri în 2020, stabilit de Forbes
1.Lionel Messi (Argentina/FC Barcelona) 126 milioane dolari

2.Cristiano Ronaldo (Portugalia/Juventus Torino) 117 milioane dolari

3.Neymar (Brazilia/Paris Saint-Germain) 96 milioane dolari

4.Kylian Mbappe (Franţa/Paris Saint-Germain) 42 milioane dolari

5.Mohamed Salah (Egipt/FC Liverpool) 37 milioane dolari

6.Paul Pogba (Franţa/Manchester United) 34 milioane dolari

7.Antoine Griezmann (Franţa/FC Barcelona)33 milioane dolari

8.Gareth Bale (Ţara Galilor/Real Madrid) 29 milioane dolari

9.Robert Lewandowski (Polonia/Bayern Munchen) 28 milioane dolari

10.David De Gea (Spania/Manchester United) 27 milioane dolari.

About Author