Categories Atletism

13 medalii pentru atleții români la Campionatele Balcanice

3 medalii de aur la Cluj pentru Romania la Campionatele Balcanice de atletism pentru seniori. Rares Toader a castigat la aruncarea greutatii. Claudia Bobocea s-a impus la 800 metri si stafeta feminina de 4×100 metri s-a impus in componenta: Ana Maria Rosianu, Iulia Nicoleta Banaga, Anamaria Nesteriuc si Andreea Marina Baboi.
Romania a cucerit 13 medalii, dintre care 3 de aur, 6 de argint si 4 de bronz, sambata, in prima zi a Campionatelor Balcanice de atletism pentru seniori.

3 medalii de aur la intrecerile balcanice pentru atletii romani

La Cluj Arena din Cluj-Napoca sunt programate intrecerile atletice la editia a 73-a a Campionatelor Balcanice in aer liber. Ucraina se afla pe primul loc in clasamentul pe medalii cu 6 de aur, 8 de argint si 3 de bronz), dupa prima zi. Turcia se afla pe locul secund cu 5 medalii de aur, una de argint si 7 de bronz. Romania era a treia in clasamentul medaliilor.

La competitie participa sportivi din 12 tari, Romania fiind prezenta cu o delegatie formata din 64 de sportivi, potrivit site-ului FRA.

Medaliile de argint au fost castigate de Roxana Rotaru la 3.000 m. Andreea Iuliana Lungu la disc. Mihai Cristian Pislaru la 400 m. Elena Adelina Panaet la 3.000 metri obstacole. Nicolae Soare la 5.000 metri si Florentina Iusco la triplusalt au fost medaliati si ei cu argint.
Cele patru medalii de bronz au fost cucerite de Sanda Belgyan la 400 metri garduri. Ioana Plavan la aruncarea sulitei. Andreea Marina Baboi la 100 metri si de stafeta masculina de 4×100 m. Au alergat: Cristian Nicusor Roiban, Marius Gabriel Tone, Petre Nicolae Rezmives si Marian Valentin Tanase.

About Author