Categories Baschet

CSM U Oradea învinsă categoric la Belgrad

CSM CSU Oradea a disputat primul meci de verificare din cadrul turneului întreprins în Serbia. Roș-albaștrii s-au confruntat cu Steaua Roșie Belgrad, formație angrenată în Euroliga masculină pentru al 8-lea sezon consecutiv.

Partida s-a desfășurat în celebra Pionir, cunoscută drept templul baschetului sârbesc. Jocul s-a disputat fără public. Multipla campioană a Serbiei a învins cu scorul de 83-53.

Antrenorul Cristian Achim a optat pentru o formulă de joc în care nu s-a ținut cont de regulamentele din competițiile interne. Astfel, a început partida cu Giordan Watson, Aaron Broussard, Bobe Nicolescu, Dragan Zekovic și Arturas Valeika. Pe parcurs au intrat Vlad Marinău, Pavle Reljic, Nikola Markovic și Cătălin Baciu.

CSM-ul a întâmpinat un oponent nu doar foarte valoros, dar și agresiv, capabil să susțină o apărare pressing pe tot terenul, cu un nivel ridicat de intensitate. Crvena Zvezda a înscris primele zece puncte ale partidei, dar Oradea a reacționat și s-a apropiat pe tabela de marcaj, scor 18-14, în minutul 8 al partidei. Secvența inaugurală s-a încheiat cu scorul de 26-17 în favoarea gazdelor.

Primele cinci minute din sfertul al 2-lea au consemnat noi dificultăți pentru orădeni. S-au acumulat numeroase greșeli personale, dar în același timp CSM-ul nu a avut soluții la recuperare, inclusiv defensivă. De asemenea, numărul erorilor la construcție a continuat să crească, iar avantajul amfitrionilor a trecut de 20 puncte. La jumătatea partidei scorul era de 42-21.

Repriza secundă a demarat echilibrat. Oradea a început cu Markovic și Baciu la interior, iar Broussard a găsit ținta de pe semicerc. În replică, Zvezda a marcat cu mai multe aruncări de la mare distanță pentru a se menține în control, scor 53-33, la jumătatea secvenței a 3-a. Pe faza ofensivă, circulația mingii a fost mai bună decât în prima repriză, iar defensiv Oradea a trecut la un sistem cu schimbarea omului la fiecare blocaj. Scorul la intrarea în secvența decisivă era de 65-38.

Gazdele au rotit toți jucătorii înscriși pe foaia de arbitraj, lucru ce le-a permis să rămâne foarte agresive până la încheierea partidei. De notat că echipa din Serbia se află într-un stadiu mult mai avantaj cu pregătirea noului sezon, acesta fiind ultimul meci înaintea debutului în noua ediție a Euroligii masculine. Cu toate acestea, CSM-ul nu a arătat cea mai bună prestație în această partidă.

Aaron Broussard a reușit 17 puncte, Nikola Markovic a contabilizat 15 puncte pentru CSM CSU Oradea. În replică, Jordan Loyd a înscris 18 puncte pentru învingători.

Tudor Fometescu nu a effectuate deplasarea în Serbia. El a suferit o entorsă de gleznă la unul dintre antrenamentele premergătoare plecării spre Belgrad și a rămas la Oradea pentru tratament.

Sâmbătă (26.09), ora locală 17:30 (18:30 la Oradea), este programat meciul cu FMP Belgrad.

About Author