Categories Atletism

Tinere atlete locale, urcă pe podiumul național

Două dintre sportivele Clubului Sportiv Şcolar LPS Bihorul au cucerit medaliile de argint la întrecerile Campionatelor Naţionale de cros de la Botoşani. Astfel, la categoria copii II, în proba de 1200 metri, Andra Daria Danciu a devenit vicecampioană naţională, performanţă realizată şi de Miklovits Linette, la copii I, 1500 metri. Ambele sunt pregătite de profesorul Călin Laza.
Este vorba despre două tinere atlete pregătite de profesorul Călin Laza, de la LPS Bihorul, Andra Daria Danciu şi Miklovits Linette, ambele devenind vicecampioane naţionale în probele de copii.
La startul întrecerilor, antrenorul Călin Laza a participat cu un grup de atlete legitimate la LPS Bihorul, dar cele două au avut cele mai bune rezultate.
La categoria de vârstă rezervată copiilor II, Andra Daria Danciu a terminat pe poziţia a doua proba de 1200 de metri, cu timpul de 3 minute şi 56 de secunde. Ea a fost devansată de Bianca Valc, CSS Blaj, care a încheiat pe primul loc, cu timpul de 3:53 minute, în timp ce pe poziţia a 3-a s-a situat Eliza Manolache de la CSM Bacău, care a încheiat cursa cu timpul de 3:59 minute.
În total, proba a reunit la start 39 de participante.
Medalie de argint şi, implicit, titlul de vicecampioană naţională, a cucerit şi Miklovits Linette, sportivă care a concurat în proba de 1500 metri de la categoria copii I. Orădeanca a terminat pe locul II cu timpul de 5:11 minute, fiind depăşită doar de Bianca Rusu Eremia de la CSA Steaua Bucureşti, care s-a impus în 5:09 minute. Podiumul a fost completat de Cristina Stamburici de la CS Teleorman, cu timpul de 5:14 minute.
La această probă au participat un total de 29 de atlete.
Tot la copile 1, pe poziţia a 11-a s-a situat Kiss Kamilla, iar la juniori III (under 16), pe distanţa de 3000 metri, Diana Verdeş a ocupat poziţia a 7-a, dintr-un total de 36 de participante.

About Author