L-am sunat pe directorul general al Federaţiei Române de Tenis, domnul Răzvan Itu să-i împărtăşesc şi lui bucuria începerii cursului de tenis pentru copiii din satul Seghişte, comuna Lunca, pitoreasca aşezare din Depresiunea Beiuşului, situată la 2 kilometri de oraşul Ştei. Entuziasmul meu l-a molipsit pe oficialul federaţiei care ne-a întrebat ce ne-ar ajuta pentru ca munca noastră cu copiii să beneficieze de condiţii mai bune. În doar două zile au ajuns pe adresa primăriei Lunca trei colete consistente din partea Federaţiei Române de Tenis constând din: accesorii pentru pregătirea fizică: jaloane/copete, conuri dar şi cele specifice tenisului: tuşe de plastic pentru terenul de tenis redus, fileu de tenis portabil, fileu pentru teren normal, 200 de mingi Dunlop şi Wilson. Ne-am bucurat mult de bannerele care, alături de panoul de 3×6, mp, executat şi montat cu sprijinul primăriei, au dat o altă faţă terenului de tenis.
La doar două luni de la începerea antrenamentelor, tinerii tenismeni din Seghişte au deprins elementele din şcoala alergării şi săriturii cu care debutează fiecare antrenament şi au făcut cunoştinţă cu loviturile de bază din tenis: forehand-ul, backhand-ul, voleul şi serviciul, ajungând să dispute primele game-uri din cariera lor de viitori tenismeni.
Ca orice copil, au început să viseze frumos, unii dorind să calce pe urmele Simonei Halep. Au urmărit cu interes în zilele acestea, când se dispută turneul de mare şlem de la Roland Garros, evoluţia strălucită a Irinei Maria Bara din Ştei, nr.68 care a deveni un model pentru tinerele jucătoare. Tenismena profesionistă de 25 de ani este a şasea jucătoare a României în clasamentul WTA şi componentă a lotului de Cupa Davis a ţării. La sosirea Irinei în ţară nădăjduim că vom obţine un autograf, ba mai mult, că va schimba nişte mingi cu cei mai curajoşi.
Entuziasmaţi sunt nu numai ei ci şi părinţii lor care se interesează cum vor continua copiii antrenamentele în sezonul rece.
Mircea-Teodor Drăgoi
Categories
Tenis