CSM Oradea pierde în fața marii rivale, datorită unui debut modest

CSM Oradea pierde în fața marii rivale, datorită unui debut modest

Cele mai bune echipe de polo seniori din ultimii 20 ani din România s-au întâlnit într-un adevărat derby duminică 11 octombrie la Focșani. Steaua București campioana în ultimele cinci ediții ale Superligii Naționale și CSM Oradea, cea care a câștigat titlul național de nouă ori consecutiv au propus o bună propagandă acestui sport. Din nefericire pentru bihoreni aceștia au cedat în cele din urmă cu scorul de 5-8 (0-2, 1-1, 2-4, 2-1).

Gruparea din municipiul de pe Crișul Repede a început extrem de modest meciul, primind primele două goluri extrem de ușor de la Mihnea Gheorghe și Fulea. Pe faza de atac, orădenii au fost total neinspirați, nereușind să-l învingă pe Țic din diferite poziții.

Sfertul al doilea a fost mult mai echilibrat, Tibi Neagrean a transformat o lovitură de la cinci metri, în timp ce Kovacs și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor pentru bihoreni.

Dorin Costraș, antrenorul formației bihorene a avut dificultate în a trimite jucători în bazin, Rogac și Remeș suferind mult prearepede două eliminări. Imediat după pauza mare, Fulea a transformat cu siguranță o lovitură de la cinci metri, ușor acordată, pentru ca Oanță să ducă scorul la 5-1.

Orădenii au marcat de două ori consecutiv pein Georgescu și Vătrai, dar Tibi Negrean a refăcut diferența de trei goluri (6-3). În superioritate numerică, Mihnea Gheorghe înscrie din nou pentru bucureșteni (7-3).

În ultimul sfert, meciul a scăzut în intensitate, oboseala spunându-și cuvântul în cele două tabere. În cele din urmă, Remeș reduce din handicat (7-4) în superioritate numerică.

Pe final de meci, Vlad Georgescu a mai înscris o dată, de astă dată din lovitură de la cinci metri. Ultimul gol al meciului a fost marcat de Fulea, de la Steaua, cu trei secunde înainte de ultimul fluier.

Una peste alta o înfrângere, datorită unui debut de meci extrem de modest, iar pe final concentrarea nu a mai fost aceeași. Deocamdată încă e mult de muncă în tabăra orădeană, sunt multe de pus la punct iat doar timpul este aliatul lui Dorin Costrăș care trebuie să-și impună punctul de vedere cât mai repede.