Tengo Salonta a reușit să-și păstreze titlul


Nici vestitul și extrem de agresivul virus, Covid 19, care a îngenunchiat întreg sportul de pe Mapamond, nu a reușit să zădărnicească eforturile echipelor angrenate în cadrul Campionatului României la Tenis cu piciorul, care au participat, pe 17 octombrie 2020, la etapa finală a sezonului 2020.
Gazda ultimului turneu a fost CS Tengo Salonta care a avut de respectat măsuri drastice de securitate și prevenție impuse de protocolul medical existent, fără de care nu ar fi fost posibilă desfășurarea evenimentului. Înainte de debutul jocurilor programate la sala Sándor Péter și Nicolae Talpoș din Salonta, organizatorii au efectuat deja obișnuitul triaj epidemiologic, iar participanții au semnat declarații pe propria răspundere, completând și chestionarul prevăzut în protocolul medical. Din acest motiv, jocurile au debutat cu ooarecare întârziere. Dacă la finala de anul trecut, sala Talpoș a fost plină cu iubitori ai sportului cu mingea la fileu, de această dată, accesul spectatorilor nu a fost permis, însă organizatorii (Asociația Județeană de Fotbal-Tenis Bihor și CS Tengo Salonta) au găsit o soluție ingenioasă pentru a-i răsplăti pe cei mai fideli suporteri, asigurând transmisiunea online pe canalul youtube al AJFT Bihor.
Dintre cele 10 echipe participante, cele două formații din Bucovina (Superstar Black Hill Vatra Dornei și Bucovina) nu au putut onora cu prezența evenimentul, însă, motivele au fost obiective și întemeiate. În urma tragerii la sorți a rezultat o grupă A deosebit de echilibrată, în care oricare dintre echipe putea obține biletele pentru careul de ași. În cele din urmă, orădenii și timișorenii au obținut calificarea în dauna celorde la Dumbrăvița și Satu Mare.

În cvartetul B, gazdele de la Tengo nu au avut probleme în a obține biletele pentru semifinală, fiind urmate de colegii de la juniori, însă, trebuie apreciat și efortul echipelor de la Baia Mare și Negrești Oaș. Exceptând disputa dintre echipa din Oradea și juniorii de la Tengo, care s-a încheiat cu succesul grupării de pe Crișul Repede, dar a avut nevoie de set decisiv în proba de dublu, toate celelalte partide din careul de ași s-au încheiat în minimul de seturi.

Deținătoarea titlului, Tengo Salonta, și-a adjudecat și locul I din acest sezon, după victoriile obținute cu Timișoara și Oradea, în timp ce juniorii clubului salontan, pregătiți de Alex și Vasile Sorean jr., au furnizat încă o surpriză, încheind pe ultima treaptă a podiumului etapei, reușind să învingă formația de pe Bega. Dumbrăvițenii și sătmărenii au ieșit învingători din jocurile de clasament disputate în compania celor din Negrești, respectiv Baia Mare.Festivitatea de premiere a fost oficiată de către Gheorghe Grădinaru, președintele de onoare al AJFT Bihor, fost diriguitor al Federației Române de Fotbal-Tenis, cel care a avut un rol esențial în pregătirea premiilor pentru fiercare etapă în parte.

Pe lângă cupele oferite în urma întocmirii clasamentului general, bazat pe punctele acumulate la fiecare etapă în parte, organizatorii au acordat și o distincție specială pentru cel mai reușit turneu.

Premiul a ajuns în posesia Junilor din Satu Mare, aflați la prima participare în campionat.
Vasile Sorean, președintele AJFT Bihor și Tengo Salonta, le-a mulțumitit tuturor participanților pentru efortul deloc neglijabil, pentru seriozitatea și implicarea de care au dat dovadă pe durata ediției 2020 a Campionatului României la Tenis cu Piciorul. ”Am încheiat împreună un nou sezon și consider că nu doar cei de pe locul întâi, ci toți cei care am participat suntem învingători.

Am reușit să organizăm o competiție care nu doar că a reunit, ci a și întărit familia tenisului cu piciorul din România. Nu a fost deloc ușor, am avut de trecut trecut peste multe obstacole, am făcut sacrificii, dar faptul că am ajuns la acest moment, mă face să afirm, că a meritat efortul. Le mulțumesc tutoror participanților și celor care au contrinuit la buna desfășurare a acestei competiții în toate locațiile în care am pășit în cursul acestui an” – a concluzionat la final Vasile Sorean.
Cu toate că a căzut cortina peste ediția de campionat, sezonul de tenis cu piciorul nu s-a încheiat încă. AJFT Bihor pregătește un eveniment de anvergură, o provocare intitulată Master Cup la care vor participa cele mai bune două echipe din cadrul Campionatului Național de Fotbal-Tenis (Comexim R Lupeni și Victory Cluj-Napoca) și cele mai bune formații din campionatul recent încheiat (Tengo seniori, Dumbrăvița, Tengo juniori și Timișoara). Competiția va avea loc la Salonta sâmbătă, 25 octombrie și-l va avea ca invitat pe Frederico Tavares, președintele FRFT.
Loturile Echipelor prezente la etapa finală
Tengo Salonta Seniori: Bagosi István, Nagy Darius, Sorean Vasile, Sorean Alex, Denis Purja, Illyés Gergö.
Dumbrăvița Timiș: Alexandru Ogășanu, Costel Ogășanu, Cătălin Olariu, Augustin Anghel, Csösz Krisztian.
Fotbal-Tenis Timișoara: Gabriel Voicu, Denis Trifoi, Tomy Andrei Ciucă, Daniel Pavlov Pablo, Darius Oltean.
Tengo Salonta Juniori: Marc Bence, Lăzău Norbert, Kádár Imre Péter, David Suciu.
Futnet Oradea: Ioan Creț, Paul Creț, Szabó Ferenc, Adrian Botoș, Szabٔó Levente, Bálintfy Ede, Nicolae Toth.
Junii Sătmarului: Dorin Țuțoraș, Cristian Noje, Eduard Oreste Sever, Călin Dohan, Flaviu Opriș.
Negrești Oaș: Romulus Buia, Iulian Trif, Vasile Pop, Alexandru Apostol.
Karaffe Baia Mare: David Achim, Călin Farcaș, Bogdan Suciu.

About Author