Categories Tenis

O performanță incredibilă în sportul alb

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, care a reuşit, miercuri, victoria cu numărul 1.000 din cariera sa, la turneul ATP Masters 1.000 de la Paris, a explicat această reuşită prin faptul că întotdeauna şi-a păstrat motivaţia şi pasiunea, informează AFP.

Nadal, care şi-a trecut în cont, recent, al 13-lea titlu la Roland Garros, este doar al patrulea jucător din era Open care atinge acest prag, după Jimmy Connors (1.274 victorii), Roger Federer (1.242) şi Ivan Lendl (1.068).

„Acest număr înseamnă că am îmbătrânit! Dar mai înseamnă şi că am jucat bine timp de mulţi ani. Sunt foarte bucuros pentru asta. Nu pot decât să le mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat pe parcursul carierei. Este un număr special, un moment special, chiar dacă nu a fost public. Rezultatele îmi spun totuşi că nu sunt încă prea bătrân, pentru că încă sunt competitiv. Şi nu sunt nici foarte bun: am jucat doar 1.000 de meciuri, am pierdut destule, chiar dacă am câştigat mai multe decât am pierdut. Este un sport unde pierzi aproape în fiecare săptămână, unde trăieşti în permanenţă cu victoria şi înfrângerea. Deci suntem obişnuiţi. Fiecare victorie este importantă pentru a ajunge la acest total”, a declarat Nadal.

„Cheia este, evident, un joc foarte bun o perioadă îndelungată şi nu există o altă soluţie pentru atinge acest total. Apoi, în cazul meu, este adevărat că m-am confruntat cu momente dificile, am avut mai multe accidentări complicate. Dar întotdeauna mi-am păstrat motivaţia şi pasiunea pentru a continua să merg înainte şi mereu am fost înconjurat de cele mai potrivite persoane pentru a mă ajuta să progresez şi să depăşesc momentele cele mai dificile”, a conchis Nadal.

Rafael Nadal a reuşit, miercuri, victoria sa cu numărul 1.000 în carieră, la turneul ATP Masters 1.000 de la Paris, 4-6, 7-6 (7/5), 6-4 contra compatriotului său Feliciano Lopez (64 ATP), succes care i-a adus calificarea în optimile de finală.

About Author