Categories Baschet

Adversar nou pentru CSM Oradea în Cupele Europene

FIBA a anunțat redistribuirea echipelor din cadrul Grupei G în celelalte grupe ale FIBA Europe Cup – ediția 2020/21. Astfel, se dizolvă Grupa G, astfel încât Grupele B, D și F vor fi de câte patru echipe.

Prin urmare, rezultă că Grupa D, din care face parte CSM CSU Oradea, o va cuprinde și pe Balkan Botevgrad, din Bulgaria, alături de BC CSU Sibiu și Besiktas Istanbul.

Echipa bulgară sosește din Grupa G. Aceasta are 1-1 la general în campionatul intern la ora actuală. Balkan a jucat în preliminariile Basketball Champions League la finele lunii septembrie, fiind învinsă pe teren propriu de Tsmoki Minsk. Lotul de jucători al echipei îi cuprinde pe Stanimir Marinov (fost jucător la U-BT Cluj-Napoca), Darko Balaban (ex-BC Mureș) și Bozhidar Avramov (ex-Asesoft Ploiești și BCM U FC Argeș Pitești). Antrenorul principal al echipei este Jovica Arsic, fostul tehnician al echipei din Pitești.

Totodată, se precizează că în contextul actual devine tot mai puțin probabil ca faza grupelor să se desfășoare în sistem tur-retur. Prin urmare, s-a luat decizia de a organiza grupele sub formă de bule.

FIBA a luat următoarele decizii:

Faza grupelor se va desfășura sub formă de turnee în perioada 24-30 ianuarie 2020. Se intră în bulă pe 24 ianuarie, iar meciurile se joacă pe 26, 27 și 29 ianuarie sau 26, 28 și 29 ianuarie 2021. Primele două clasate în fiecare din cele șase grupe și cele mai bune patru locuri 3 se califică mai departe.
Optimile de finală și sferturile de finală se vor disputa sub formă de bulă în perioada 21-26 martie 2021.
Competiția se va încheia cu un Final Four, programat a se desfășura în perioada 23-25 Aprilie 2020.
FIBA va oferi informații cu privire la organizarea acestor evenimente după care va invita cluburile să-și manifeste dorința de a organiza aceste bule.

About Author